Lovitură de teatru în scandalul spirtului contrafăcut! Un nou dosar penal pe numele arabilor implicaţi! (EXCLUSIV)

422
arabi in catuse spirt

@ Lovitură de teatru în scandalul spirtului contrafăcut: un alt dosar penal este deschis pe numele arabilor implicaţi @ Astfel, anchetatorii au descoperit că, pe lângă cei 17 morţi care au băut spirt Sante Med, mai există o persoană decedată din acelaşi motiv @ Acum, dosarul nou deschis prinde praf pe mesele anchetatorilor, deşi primul proces este aproape de final la prima instanţă

Lovitură de teatru în scandalul spirtului contrafăcut: un alt dosar penal este deschis pe numele arabilor implicaţi! Aşadar, anchetatorii au descoperit că, pe lângă cei 17 morţi care au băut spirt Sante Med, mai există o persoană decedată din acelaşi motiv.

Acum, dosarul nou deschis prinde praf pe mesele anchetatorilor, deşi primul proces este aproape de final la prima instanţă.

Trei arabi, acuzaţi în scandalul spirtului contrafăcut Sante Med

Amintim că procesul celor trei indivizi acuzați de omor calificat și falsificarea de produse se apropie de final la prima instanţă. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au amânat recent pronunţarea în dosarul care îi privește pe Abdel Nabi Ali Zuhair Dawoud, zis „Zaher”, Ahmmed Fuad și Abdul Satar Dawoud, zis „Abed”.

Cei trei arabi care au fost acuzați de contrafacere de spirt au fost trimiși în judecată în urmă cu câteva luni. Amintim că, în urma vânzării de spirt contrafăcut Sante Med, 17 oameni au murit, după ce au consumat lichidul toxic. Principala acuzație adusă în cazul celor 3 arabi este cea de omor calificat.

 

Abdel Nabi Ali Zuhair Dawoud, Ahmmed Fuad și Abdul Satar Dawoud, acuzați de omor calificat

 

Procurorii au schimbat în urmă cu câteva luni încadrarea juridică, din cea de ucidere din culpă, în cea de omor calificat, în cazul celor 3 arabi cercetați în scandalul spirtului contrafăcut.

„Contrafacerea unui produs intens utilizat în perioada stării de urgență, prin folosirea unei substanțe toxice, a deschis calea producerii unor rezultate letale, ceea ce indică vinovăția în forma intenției indirecte. Astfel, inculpații au prevăzut rezultatul faptelor lor – decesul mai multor persoane – și, deși nu au urmărit acest rezultat, au acceptat posibilitatea producerii sale. În contextul în care inculpații și-au asumat punerea în circulație a unei substanțe toxice, cu caracter letal, sub denumirea de «alcool sanitar», ei au prevăzut că această substanță va putea fi manipulată și folosită fără precauții specifice substanțelor toxice, acceptând riscul ingerării”, au afirmat anchetatorii.

 

Ieșenii au început să moară după ce au băut spirt contrafăcut

 

În urmă cu peste 2 ani, polițiștii au efectuat 4 percheziții în cadrul unui dosar penal, inițial pentru ucidere din culpă, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

„Pe 3 mai 2020, polițiștii au făcut 4 percheziții domiciliare și la sediile unor firme din municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal. Polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că, în perioada 15 – 24 aprilie 2020, în județul Iași au fost înregistrate inițial 10 decese, care ar fi fost cauzate de intoxicația cu alcool metilic. S-a constatat faptul că o firmă din municipiul Iași a achiziționat alcool sanitar din municipiul București, iar, ulterior, l-a distribuit mai multor societăți din județul Iași”, au spus atunci anchetatorii.

 

Unde a ajuns alcoolul toxic

 

Oamenii legii au identificat firmele și au fost ridicate sticlele cu spirt. În urma analizelor efectuate, în substanță a fost identificată o cantitate foarte mare de alcool metilic.

„În aprilie 2020, o firmă din București, profitând de situația prilejuită de starea de urgență cauzată de răspândirea infecțiilor cu virusul COVID-19, a oferit și livrat reprezentanților unei societăți din Iași mai multe baxuri conținând PET-uri a câte 500 ml, pe care erau aplicate etichete inscripționate «Alcool sanitar», ducând în eroare reprezentanții societății cu privire la faptul că produsul achiziționat ar fi alcool sanitar, în condițiile în care analizele toxicologice efectuate în cauză au evidențiat prezența alcoolului metilic în cantități mari, în scopul obținerii unui folos patrimonial injust”, au spus procurorii.

În județul Iași, alcoolul toxic a fost distribuit de societatea Viosim Impex Junior SRL, potrivit anchetatorilor. Oamenii legii au adăugat că, în urma înghițirii spirtului contrafăcut denumit Sante Med, 17 persoane au decedat pe parcursul câtorva săptămâni. Cele mai multe dintre victime au fost din comunele ieșene Plugari, Stolniceni-Prăjescu, Sinești, Andrieșeni, Deleni, Ciurea și Todirești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.