Lovitură pentru lumea interlopă din Iaşi! Viorel Oarză, condamnat după scandalul de la Sala Sporturilor! FOTO (EXCLUSIV)

29783
Viorel si Robert Oarza
Viorel si Robert Oarza

@ Lovitură pentru lumea interlopă din Iaşi: Viorel Oarză a fost condamnat după scandalul de la Sala Sporturilor @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus ieri condamnarea lui Viorel Marian Oarză la 2 ani, 6 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice @ În acelaşi dosar, fiul său, Robert Andrei Ciudin (fost Oarză), a scăpat de acuzaţii, după ce părţile vătămate şi-au retras plângerile

Lovitură pentru lumea interlopă din Iaşi! Viorel Oarză a fost condamnat după scandalul de la Sala Sporturilor! Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus ieri condamnarea lui Viorel Marian Oarză la 2 ani, 6 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În acelaşi dosar, fiul său, Robert Andrei Ciudin (fost Oarză), a scăpat de acuzaţii, după ce părţile vătămate şi-au retras plângerile, iar, pentru acuzaţia de tulburare a ordinii şi liniştii publice, a intervenit prescripţia răspunderii penale. „Ia act că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză”, au afirmat judecătorii.

Viorel Oarza
Viorel Oarza

Lovitură pentru lumea interlopă din Iaşi!

 

Demn de remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul celor doi a inceput pe data de 30 ianuarie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi i-au trimis în judecată sub acuzaţiile de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Pe 28 noiembrie 2019, în jurul orei 18:00, în incinta Sălii Polivalente din Iaşi, unde avea loc Cupa României la Box – Tineret, inculpaţii au amenințat persoanele vătămate, precum și ceilalți membri ai comisiei de arbitri cu săvârșirea unor infracțiuni, respectiv a unor acte de violență, de natură să creeze o stare de temere, și au lovit corpurile de mobilier și ușile de acces din sală. Astfel, cei doi inculpați, aflându-se în public, au săvârșit acte de violență asupra bunurilor și au proferat amenințări, aducând atingere demnității persoanelor vătămate, tulburând ordinea și liniștea publică„, au spus anchetatorii ieşeni.

masina Politiei la Sala Sporturilor
masina Politiei la Sala Sporturilor

Cum a izbucnit scandalul

 

În perioada 26-30 noiembrie 2019, la Sala Polivalentă din Iaşi s-a desfășurat Cupa României de Box Tineret, organizată de Federația de Box, prin Direcţia Judeţeană de Sport. Federația de Box a fost reprezentată de către preşedintele acesteia. La competiţie, la categoria 81 de kg, a participat şi Robert Ciudin. Acesta a fost asistat de către antrenorul şi de preparatorul său fizic. Pe 28 noiembrie 2019, în jurul orei 17:00, Robert Ciudin a participat la primul meci de semifinală, împotriva unui sportiv din Suceava. Meciul a fost arbitrat de cinci arbitri judecători, desemnați de Federaţie.

În sală se afla şi Viorel Oarză, tatăl lui Robert Ciudin, deşi acesta se afla sub măsura controlului judiciar dispusă într-un dosar al Judecătoriei, având interdicţia de a participa la competiţii sportive. La finalul meciului, a fost declarat învingător la puncte, de către patru din cei cinci arbitri, sportivul din Suceava. Atunci, Viorel Oarză ar fi pornit scandalul, ameninţându-i pe arbitri pe motiv că l-ar fi „furat” pe fiul sau.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.