Mama condamnata la inchisoare cu executare pentru ca a abandonat trei copilasi

3239

@ Femeia a divortat lasand copii in grija sotului @ Dupa ce a plecat de acasa nu i-a mai pasat de soarta copiilor @ Magistratii din Harlau au condamnat-o la o pedeapsa de 1 an si 2 luni cu executare

Magistratii Judecatoriei Harlau au decis sa aplice o pedeapsa exemplara unei femei din Cotnari care si-a abandonat copilasii. Astfel, Adriana Ilade, o femeia nascuta in Pascani dar care a locuit o buna perioada de timp  in comuna Cotnari, alaturi de sotul si cei trei copilasi, doua fetite si un baietel, a fost condamnata de magistratii Judecatoriei Harlau, la o pedeapsa de 1 ani si 2 luni cu executare sentinta fiind pronuntata in dosarul 798/239/2017. Femeia a fost trimisa in judecata in luna aprilie a anului 2017 de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau pentru savarsirea infractiunii de abandon de  familie in urma unei plangeri depuse de fostul sau sot, Ioan Cornel Bojica care locuieste in continuare in comuna Cotnari impreuna cu cei trei copilasi. Barbatul a depus plangerea penala in august 2015. Acesta a aratat in plangerea depusa la Politie ca de cand a divortat de fosta sa sotie, din martie si pana in august  cand a facut sesizarea, aceasta nu a  platit deloc pensia alimentara de 409 lei pe luna, suma stabilita prin sentinta judecatoeasca. In cele din urma femeia a fost trimisa in judecata pe 10.04.2017 si asta dupa ce a fost audiata la politie si a declarat ca a avut doar cateva slujbe temporare si nu a avut cu ce plati. In momentul cand a fost audiata  femeia a declarat ca nu are loc de munca. In dosarul in care a fost trimisa in judecata de procurorii din Harlau pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, femeia a fost citata de 5 ori dar nu s-a prezentat niciodata. De asemenea, fiind audiat de judecatori tatal copiilor a spus ca femeia nu s-a mai interesat deloc de soarte celor trei minori de cand a parasit domiciliul conjugal. Avand in vedere comportamentul femeii magistratii au decis sa o condamne la inchisoare cu executare. „Modalitatea de comitere a faptei, relevand lipsa oricărui reper moral al inculpatei, raportat la valorile sociale cu care acesta vine în conflict, evidențiaza, de asemenea, faptul ca prin lasarea acesteia in libertate se creeaza o stare de pericol, de insecuritate pentru buna desfasurare a relatiilor sociale ocrotite de legea penala”, au motivat magistratii din Harlau, sentinta de condamnare.

Sentinta nu este definitiva iar dosarul de judeca in apel la Curtea de Apel Iasi. Culmea, apelul a fost formulat de femeie careia nu i-a venit sa creada ca poate fi condamnata la inchisoare cu executare.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.