Mostenirea Elena Udrea. Sali de sport si parcuri scufundate in mlastini. Foto

4014

Mostenirea Elena Udrea. Sali de sport si parcuri scufundate in mlastini

@ Sute de miliarde de lei cheluite pentru proiecte aberante @ Parcuri de joaca si sali de sport care nu pot fi folosite si se degradeaza in fiecare zi deoarece au fost amenajate in niste mlastini @ Acestea sunt doar cateva dintre „realizarile” Ministerului Dezvoltarii din perioada in care a fost condus de Elena Udrea @ Dezvaluirea.ro prezinta fotografii  cu cateva dintre respectivele „realizari”

Toate aceste obiective au fost realizate in perioada 2008-2012 in care Ministerul Dezvoltarii a fost condus de Elena Udrea. Este vorba despre obiective fara nici o noima finantate cu fonduri uriase de la bugetul statului. Mai mult, nu ar fi deloc exagerat sa spunem ca acestea au fost propuse si sustinute de cretini. Asta  deoarece este vorba despre parcuri de joaca si sali de sport amenajate in niste mlastini. Din aceasta cauza desi au costat zeci de miliarde din bani publici, parcurile si salile se scufunda si se degradeaza. In „perioada Udrea” Ministerul Dezvoltarii era condus de Udrea aceste investitii au fost finantate direct prin minister sau prin intermediul Companiei Nationale de Investititii. Chiar daca se  stia ca respectivele obiective sunt aberante banii trebuiau cheltuiti pentru a multumi sleahta de afaceristi care roiau in jurul PSD. Acestia aveau firme de proiectare si consultanta  care realizau studiile de fezabilitate si documentatia tehnica si firme de constructii care realizau lucrarile. In plus in acest mod erau tinuti aproape si primarii care se puteau lauda in comunitate ca au adus investii in comuna.

Parcul din mlastina

Sa incepem cu parcul de aproape un hectar care a fost amenajat in perioada 2009-2010 in comuna Bals, judetul Iasi. Aceasta comuna este strabatuta de drumul national care leaga Targu-Frumos de Harlau iar parcul se afla chiar la marginea soselei. Aparent, parcul care a costat 10 miliarde lei vechi, are tot ce-i trebuie, banci, alei, fantani, arteziene, lampi de iluminat care se incarca cu energie solara etc. Problema este ca, dupa cum arata fotografiile realizate de jurnalistii Dezvaluirea. ro, parcul se scufunda in mlastina in care a fost amenajat. In aceasta stare a fost tot timpul, de cand a fost amenajat si pana in prezent. Localnicii nu l-au folosit niciodata pentru agrement. „Nu poti mama sa stai aici, cum sa stai cu picioarele in apa. Vin unii si mai adapa animalele aici, mai pasc oile”,a povestit o batranica din Bals.

Sala de sport dispare putin cate putin

La marginea celuilalt drum national care strabate judetul Iasi, cel care leaga Iasul de municipiul Pascani, lipita de orasul de pe Siret se afla comuna Harmanesti. Aici in perioada 2009-2011 a fost amenajata cu 5 milliarde lei vechi o sala de sport, tot intr-o mlastina. Primarul Ioan Secrieru a recunoscut ca a propus amenajarea salii de sport intr-o mlastina dar a adaugt la fel de senin ca nu a avut alta solutie. Ca si edilii care au pastorit amenajarea parcului de la Bals, Secrieru a sperat ca la un moment dat va avea destui bani sa realizeze niste drenuri pentru evacuarea apei. Acum, sala de sport zace abandonata si dupa cum se poate vedea si in fotografiile realizate de jurnalistii Dezvaluirea.ro se degradeaza pe zi ce trece, din cauza infiltratiilor de apa. Se poate vedea ca peretii care au doar un prim strat de izolatie si tenculaia sunt umezi si  sunt  pe cale sa se darame. Mai mult decat atat, Ioan Secrieru a solicitat actualului Guvern sa-i dea bani sa finalizeze obiectivul prin noul Program de Dezvoltare Locala. Secrieru inca nu a primit banii dar proiectul a fost inclus pe lista obiectivelor care ar putea fi finantate prin PNDL.

Parcul de joaca din mijlocul paduri

Mergem acum pe malul raului Prut, tot in judetul Iasi in comuna Prisecani unde tot in perioada 2010-2012 intr-un loc numit La Mandra a fost amenajat  un  parc de joaca pentru copii. Nici acest parc nu a fost folosit niciodata dintr-un simplu motiv si anume acela ca a fost amenajat la cativa kilometri de cel mai apropiat sat iar micutii nu sunt lasati de parinti sa meara prin padure pana acolo.

fantana arteziana in parcul din Bals
parcul din Bals-1
parcul de joaca din Prisecani

sala de sport Harmanesti-6
sala de sport Harmanesti-5
sala de sport Harmanesti-5
sala de sport Harmanesti-4
sala de sport Harmanesti-3
sala de sport Harmanesti-2
sala de sport din Harmanesti-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.