Primarul Iasului, Mihai Chirica a contestat la Tribunal excluderea din PSD

2703

Primarul Iasului, Mihai Chirica a contestat la Tribunal excluderea din PSD

@ Contestatia lui Mihai Chirica a fost inregistrata la Tribunal in cursul zilei de ieri @ “Consider ca am dreptul la aparare, ca oricare alt cetatean al acestei tari si am solicitat obligarea PSD sa ma informeze cu privire la deciziile prin care mi-au fost retrase functiile politice”, a spus Mihai Chirica

Primarul Iasului, Mihai Chirica a inregistrat la Tribunalul Iasi contestatia privind excluderea sa din Partidul Social Democrat. Contestatia lui Chirica a fost inregistrata in dosarul 967/99/2018. Principalul argument din contestatia lui Chirica se refera la faptul ca nu au fost respectate toate procedurile interne ale PSD atunci cand i-au fost restrase functiile politice. “Am decis sa acţionez in judecata PSD, deoarece, de la deciziile luate în Comitetul Executiv (CEx) de la nivel naţional al formatiunii politice, de anul trecut, nici pana acum nu am fost informat oficial despre ele. Consider ca am dreptul la aparare, ca oricare alt cetăţean al acestei tari, si am solicitat obligarea formatiunii politice la informarea mea cu privire la acele hotarari, prin care mi-au fost retrase functiile politice”, a spus Mihai Chirica.

Exclus pentru ca l-a criticat pe Dragnea

Chirica a fost exclus din PSD pe 9 februarie ac. deoarece l-a criticat in mai multe randuri pe liderul partidului, Liviu Dragnea. Alaturi de Chirica au mai fost exclusi din partid si viceprimarul Gabriel Harabagiu si deputatul Sorin Iacoban. De asemenea ceilalti doi, Harabagiu si Iacoban au fost exclusi ca au dat declaratii similare. Biroul Permanent Judetean al PSD au votat cu o majoritate covarsitoare excluderea celor 3, adica 18 voturi pentru, 2 impotriva si o abtinere. „PSD este cel mai mare partid din tara, in interiorul caruia fiecare membru poate sa-si spuna parerile si opiniile personale, deoarece împreuna putem identifica cele mai bune solutii. Cu toate acestea avem obligatia de a respecta si deciziile luate in interiorul forurilor statutare ale partidului, pentru ca un astfel de partid are nevoie de disciplina pentru a putea implementa programul de guvernare si duce la bun sfarsit proiectele pentru comunitatile pe care le reprezentam”a declarat Maricel Popa, presedintele PSD Iasi, dupa sedinta in care au fost exclusi cei trei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.