A urcat băută la volan şi a comis un accident în cimitir! Femeia, care activează în domeniul medical, pedepsită! (EXCLUSIV)

966
Mâinile unei femei pe volanul unui autoturism
Mâinile unei femei pe volanul unui autoturism

@ O ieşeancă respectată a urcat băută la volan şi a comis un accident rutier într-un cimitir @ Femeia care activează în domeniul medical, pedepsită de judecători @ Astfel, la finele săptămânii trecute, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea Cătălinei Olivia Papoiu la un an şi 11 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influenţa alcoolului

O ieşeancă respectată a urcat băută la volan şi a comis un accident rutier într-un cimitir! Femeia care activează în domeniul medical, pedepsită de judecători!

Aşadar, la finele săptămânii trecute, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea Cătălinei Olivia Papoiu la un an şi 11 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influenţa alcoolului. „Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul unei instituţii a Primăriei Municipiului Iaşi sau în cadrul Consiliului Local Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”, au afirmat judecatorii ieseni.

A urcat băută la volan şi a comis un accident în… cimitir!

Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul femeii care activează ca registrator medical a început pe data de 15 februarie 2023. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea ei în judecată sub acuzaţia amintită.

„Pe 21 aprilie 2022, în jurul orei 13:38, inculpata a condus autoturismul marca Skoda pe drumul public din Cimitirul ,,Sf. Treime”, având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv o alcoolemie de 2.28 grame la mie alcool pur în sânge, prilej in care a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu un monument funerar”, au subliniat anchetatorii.

Ce au mai spus oamenii legii

La termenul din 5.09.2023, instanţa a încuviinţat cererea inculpatei ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor în circumstanțiere depuse la dosarul cauzei. Astfel, inculpata a manifestat o atitudine de regret cu privire la fapta săvârşită.

Ieşeanca a declarat că, pe 21 aprilie 2022, în jurul orei 10:00, s-a deplasat singură la volanul autoturismului marca Skoda spre Cimitirul ,,Sf. Treime”, cu scopul de a da de pomană la mormântul tatălui său. Pe drum a oprit la un magazin, de unde a cumpărat candele, o sticlă de vodcă de un litru şi mai multe pahare. De acolo s-a deplasat spre cimitir, iar, la poarta de acces, a achitat contravaloarea taxei de intrare cu auto în incintă, după care a condus autoturismul spre zona în care se află mormântului tatălui său, la limita cimitirului cu un teren de tenis, unde a parcat.

Pe fondul stării de supărare şi depresie cauzată de decesul unor rude apropiate, aceasta a consumat din sticla de vodcă pe care o avea asupra sa circa 150-200 ml, iar, în jurul orei 13:00, s-a hotărât să mute autoturismul lângă gardul cimitirului, pentru a facilita trecerea altor vehicule pe acel drum. Astfel, a urcat la volanul autoturismului, a efectuat manevra de întoarcere şi a continuat deplasarea circa 5-6 metri, după care a pierdut controlul vehiculului şi a intrat cu partea din faţă stânga în monumentele funerare, incident în urma căruia s-a lovit la cap de bordul autoturismului.

Imediat după impact, a venit un bărbat, care a oprit motorul autoturismului şi a scos cheile din contact. După aceasta au venit poliţiştii, iar, când a fost întrebată dacă a consumat băuturi alcoolice, a recunoscut consumul anterior de alcool, după care a fost preluată şi dusă la Serviciul Rutier, unde a fost testată cu aparatul etilotest.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.