Iașul raiul Mafiei Imobiliare. Inspector ISC la recepția blocurilor nefinalizate proiectate de soție

13594
Olesia Nesterenco, Cezar Aanicai si Fusion Towers
Olesia Nesterenco, Cezar Aanicai si Fusion Towers

@ Un inspector de la Inspectoratul de Stat în Construcții Iași este mână în mână cu dezvoltatorii imobiliari din Iași @ Astfel, soția inspectorului ISC Iași, Cezar Aanicăi lucrează ca proiectant pentru dezvoltatori care ridică blocuri @ E un fel de șpagă mascată @ Ulterior, deși lucrările unele lucări sunt făcute în bătaie de joc, Cezar Aanicăi, face parte din comisiile de recepție și semnează că totul este în regulă pentru ca dezvoltatorii să-și vândă apartamentele @ Astăzi, prezentăm un exempul concret, cel al blocurilor Fusion Towers, proiectate de consoarta lui Aanicăi, Olesea Nesterenco, ridicate în bătaie de joc de dezvoltatorii Adrian Ioniță și Cătălin Pânzariu și recepționate ca fiind bune de locuit de Cezar Aanicăi @ Singurii care au pierdut au fost cei care au cumpărat apartamentele, clienții care fac de luni de zile sesizări la instituțiile statului, reclamând proasta calitate a lucrărilor și corupția care a dus la recepționarea ilegală a blocurilor respective

Cum să nu-și bată joc dezvoltatorii imobiliari de banii clienților și de blocurile pe care le construiesc dacă știu că nu pățesc nimic, fiind mână în mână cu cei care ar trebui să-i controleze, adică cu inspectori de la Inspectoratul de Stat în Construcții? Se duc cetățenii și se plâng la ISC că au dat zeci sau sute de mii de euro pentru un apartament iar lucrările sunt făcute în bătaie de joc și ajung la inspectorul Cezar Aanicăi, cel care a recepționat blocurile cu pricina. Normal că Cezar Anicăi  nu abuzează gratuit de poziția sa. Este un fel de șpagă mascată. Consoarta lui Aanicăi, Olesia Nesterenco deține o firmă de proiectare, Top Cad 3D SRL Iași, societate care a încheiat contracte cu ‘’marii’’ dezvoltatori imobiliari din Iași. După ce le construiesc, dezvoltatorii au nevoie de procesele verbale de recepție, documentele care atestă că au respectat proiectul. Altfel, nu pot vinde apartamentele cu acte în regulă. Obligatoriu, din comisiile de recepție trebuie să facă parte și un inspector ISC. Cei mai mulți dezvoltatori, din lăcomie, lasă lucrări nefinalizate sau ridică câte un etaj în plus pentru a-și majora profitul. În mod normal, comisia de recepție din care face parte inspectorul ISC, un reprezentant al primăriei, al constructorului, al beneficiarului etc. ar trebui să respingă solicitarea de încheiere a procesului verbal în cazul în care se constată că nu a fost respectat proiectul. În cazul nostru însă, Cezar Aanicăi prin consorta sa a încasat anterior o groază de bani de la dezvoltator, iar acest inspector ISC semnează fără să comenteze procesul verbal de recepție. Asta în condițiile în care în unele situații s-a dovedit că lucrările au fost făcute în bătaie de joc. În ediția de astăzi, în rândurile de mai jos, oferim și un exemplu concret.

Blocurile Fusion Towers, recepționate de o coruptă și de Aanicăi

Avem informații că femeia lui Aanicăi a încheiat contracte de proiectare cu cei mai mulți dintre ‘’marii’’ dezvoltatori din Iași iar în ediția de astăzi oferim exemplul Fusion Towers. Este vorba despre blocurile din capătul cartierului CUG, municipiul Iași, ridicate de Adrian Ioniță și Cătălin Pânzariu. Cei doi au câștigat atât de mulți bani din vânzarea acestui bloc încât Ioniță și-a cumpărat și un avion personal cu care a și aterizat forțat recent la Miroslava (vezi articolul repostat mai jos). De luni de zile Asociația de Proprietari de la aceste blocuri reclamă la instituțiile de control, slaba calitate a lucrărilor și faptul că blocul a fost recepționat în condițiile în care proiectul nu este finalizat. Acest bloc a fost recepționat în data de 15.06.2020 iar lucrările nu au fost finalizate nici până astăzi. Președintele comisiei de recepție a fost dezvoltatorul Adrian Ioniță. Comisia a fost formată din Daniela Vasiliu (foto) trimisă în judecată recent de DIICOT Iași în dosarul privind recepția ilegală a unor blocuri, Cezar Aanicăi și un inginer Constantin Vieru.

Blocuri făcute în bătaie de joc

Au trecut 4 ani de când au fost recepționate aceste blocuri iar Asociația de Proprietari de la aceste blocuri continuă să facă reclamații la instituțiile de control, reclamând proasta calitate a lucrărilor și faptul că nu a fost finalizat proiectul. Printre cele mai grave deficiențe se găsește faptul că ori de câte ori plouă apartamentele de la parter, subsolurile, parcarea și adăposturile de protecție civilă se inundă ori de câte ori plouă. ‘’În acest complex Fusion Towers, cei doi dezvoltatori Adrian Ioniță și Cătălin Pânzariu și-au bătut joc de aceste blocuri. Aceste blocuri sunt recepționate de 4 ani și nu au fost finalizate. Zidurile  de la aticurile teraselor blocurilor nu sunt conforme sunt mult mai mici decât este prevăzut în proiect. Rigolele nu sunt făcute, când plouă, nouă celor care locuim la parter ne intră apa în casă. La un tronson nu este finalizată ieșirea pe terasa blocului, sunt o mulțime de lucrări neterminate. Jardinierele cu flori nu au izolație și pătrunde apa în parcare când plouă. Nu s-a pus gresia pe scările din lateralul blocurilor. Boxele pe care le-au făcut se inundă. Sunt foarte multe nereguli. Am făcut nenumărate sesizări la instituțiile de control. Ni s-a promis că se vor face controale’’, a spus Adrian Nedelcu, președintele Asociației de Proprietari de la Fusion Towers. Vom reveni cu amănunte despre situația de la Fusion Towers.

Firma Oleseiei Nesterenco a realizat proiectarea structurilor de rezistență la aceste blocuri. Potrivit unor surse, la proiectele contractate de Olesea Nesterenco lucrează și Aanicăi. Acesta fost cadru didactic la Facultatea de Construcții de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iași unde a cunoscut-o pe Olesea Nesterenco. Relația cu o studentă în timp ce era însurat, ar fi determinat conducerea facultății să-i ceară lui Aanicăi să părăsească catedra. Cezar Aanicăi nu a putut fi contactat. Contactat de jurnaliștii Dezvăluirea.ro, șeful ISC Iași, Adrian Morariu a refuzat să facă declarații pe marginea acestui subiect.

Un dezvoltator imobiliar din Iași s-a prăbușit cu avionul la Miroslava. Video

Tupeul unui inspector ISC arestat pentru șpagă. A vrut mită deși blocul era în regulă

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.