Un medic iubit a murit de supărare. Primarul strângea semnături să-l alunge din comunitate

5327
medic Sigfrid Doru Lupu si Leon Bălteanu
medic Sigfrid Doru Lupu si Leon Bălteanu

@ Medicul de familie Sigfrid Doru Lupu, cel care a servit timp de 40 de ani comunitatea comunei Mircești a încetat ieri din viață @ Apropiații medicului au spus că acesta a murit pur și simplu de supărare deoarece actualul primar al comunei, Leon Bălteanu strângea semnături de la locuitorii comunei, cerându-le aprobarea sa nu-I mai prelungească medicului Lupu contractul de comodat pentru cabinetul de medicină de familie

Ce fel de primar este acela care își alungă medicii din comună, în condițiile în care majoritatea locuitorilor este format din bătrâni care au probleme de sănătate? Medicul de familie al comunei Mircești, Sigfrid Doru Lupu a încetat ieri din viață în urma unui infarct. Sigfrid Doru Lupu, activa în comuna Mircești de pe vremea lui Ceaușescu, de peste 40 de ani. Practic nu există nici o familie în Mircești căreia medicul Sigfrid Doru Lupus să nu-i fi prescris măcar o rețetă. Apropiați ai familiei ne-au spus că medicul a făcut infarct după ce în ultimele zile era foarte supărat de faptul că deși a slujit comunitatea timp de 40 de ani, primarul Leon Bălteanu vrea să-l alunge ca pe un câine.

Bălteanu nu mai voia să-i prelungească contractul

lista semnaturi medic Mircesti
lista semnaturi medic Mircesti

De câteva zile, Leon Bălteanu și soția sa, Oana Bălteanu Frunză strângeau semnături de la locuitori pentru a obține aprobarea acestora în demersul lor de a închide definitiv cabinetul doctorului Lupu și al soției sale Diana Lupu. Tabelul de semnături avea următorul titlu (foto): Tabel nominal cu persoanele nemulțumite de serviciile prestate de Cabinet Individual dr. Lupu Diana și Cabinet medical doctor Lupu Sigfrid Doru și pentru deschiderea unui punct de lucru al cabinetului doamnei doctor Melinda Cârcu în satul Iugani. Pentru a înțelege mai bine situația trebuie să precizăm că în urmă cu circa 2 ani, Primăria Mircești a început să modernizeze dispensarul comunal unde aveau cabinetele medicii de familie. În această perioadă de renovare medicul Lupu și soția lui au fost nevoiți să-și amenajeze cabinetele la ei acasă, având contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și pentru centre de permanență. În perioada renovării familia Lupu a continuat să achite la primărie contractul de comodat pentru cabinet. Contractul familiei Lupu expiră peste doi ani. Recent, Primăria Mircești a finalizat renovarea dar Bălteanu nu mai voia să mai respecte contractul familiei Lupu și de aceea umba prin sat să adune o listă cu ‘’nemulțumiți’’. Potrivit  unor surse, Bălteanu vrea să aducă în comună o doctoriță tânără, prietenă a primarului comunei Butea, Anton Anti. Bălteanu îi este dator lui Anti deoarece acesta din urmă i-a făcut intrarea în PSD. Bălteanu urmează să candideze pentru un nou mandat pe listele PSD în condițiile în care a câștigat primăria cu USR.

Comuna a pierdut doi medici

În tabelul de mai sus este trecut și numele medicului Melindă Cârcu care a activat de asemenea în comuna Mircești o lungă perioadă de timp. Aceasta a plecat din comună în urmă cu două luni iar acum lucrează la Centrul Medical Barticeșți. Deoarece în comună s-a vorbit de asemenea că medicul Cârcu a plecat tot din cauza primarului (după o ceartă cu soția acestuia), Bălteanu încearcă să dreagă acum busuiocul, susținând că strângea semnături și pentru a redeschide cabinetul doctoriței. ‘’Oamenii au cerut medicina de familie! Oamenii au semnat pentru faptul ca vroiau un medic de familie in comunitate , pentru faptul ca doctorul care era la Iugani a fost obligat să plece’’, a comentat Bălteanu cu privire la moartea medicului Lupu și campania sa de strîngere de semnături.

În ceea ce privește atitudinea soției primarului față de medicii din comună, publicăm capturi ale comentariilor sale pe Facebook în care spune că medicul Lupu, cel care a decedat face parte din categoria celor ‘’expirați’’.

Un primar a mutat granițele comunei să acopere ilegalitățile de la Hanul Cimpoeșu. Inspectorii au pus stop

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.