Patronii Restaurantului Pergola isi impart harburile in justitie. Dupa divort afacerea a fost vanduta pe bucati

8201

@ Patronii cunoscutului restaurant Pergola, aflat la parterul Iullius Mall, Cosmina si Doru Turcanu au divortat la notar pe 3 august 2017 iar dupa aceea a inceput si lichidarea afacerii pe care au gestionat-o impreuna @ Firma celor doi se numeste Incontro SRL iar bunurile sale sunt vandute la licitatie in aceasta perioada @ Culmea, Cosmina Turcanu a adjudecat la ultima licitatie o buna parte din bunurile firmei pe care a detinut-o impreuna cu sotul sau

Firma patronilor cunoscutului restaurant Pergola, de la parterul Iulius Mall, este vanduta in aceasta perioada pe bucati, compania intrand puternic in procedura de lichidare imediat dupa ce sotii Doru si Cosmina Turcanu au divortat. Societatea se numeste Incontro SRL si a administrat ani de zile cele mai multe dintre afacerile familiei, cele din Iulius Mall dar si cele legate brandul La Matina importatorul cafelei Corsini. Firma a intrat in insolventa inca din anul 2015 avand datorii totale de 1.374.165 lei iar in aceasta perioada bunurile au fost scoase la vanzare pentru plata datoriilor care se ridica la 1.374.165 lei adica circa 300.000 euro. Cel mai mare creditor este Veneto Bank care are de recuperat 638.788 lei urmat de ANAF care se chinuie sa recupereze taxe si impozite neachitate in suma de 516.355 lei. Si municipalitatea ieseana trebuie sa recupereze taxe si impozite locate in valoare de 1.538 lei. Interesant este ca printre creditori apare si cealalta firma a lui Doru Turcanu si anuma La Mattina SRL. Afaceristul a spus ca mai are de recuperat de asemenea in nume personal de la aceasta firma suma de 1.73.941 lei. Firma a detinut un numarde 86 de obiecte, accesorii de bucatarie precum masini de gheata, malaxoare, hote, dulapuri de inox, frigidere, vitrine frigorigice, fripteuze, cuptoare de pizza, aragaze, esspresoare cafea etc. O parte dintre acestea, au fost adjudecate recent la licitatia organizata de lichidator, de firma Cosminei Turcanu, Zian Food cea care administreaza in prezent restaurantul Pergola. Firma Cosminei Turcanu a adjudecat obiectele pentru suma de 73.769 lei (aproape 17.000 euro). Pentru bunurile ramase nevandute, bunuri a caror valoare depaseste 140.000 lei vor fi organizate licitatii dupa data de 28 august, potrivit anuntului facut de lichidator.

Se cearta de la copii

Sotii Turcanu au divortat dupa ce sotul a constatat ca mult mai tanara sa sotie s-a indragostit de antrenorul sau de fitness, un tanar aratos de varsta apropiata cu Cosmina. Casatoria a fost desfacuta in data de 3 august 2017 in fata unui notar, ocazie cu care cei doi soti au facut o intelegere si cu privire la cei copii pe care ii au impreuna, un baiat si o fata. In fata notarului, cei doi s-au inteles cate zile va petrece fiecare copil cu cei doi parinti in fiecare saptamana. Pe rand, fiecare copil trebuia sa doarma la domiciliul mamei si apoi la cel al tatalui. Doru Turcanu s-a plans insa in diferite ocazii ca fosta sa sotie nu respecta programul de vizita stabilit la notar si mai mult o incurajeaza pe cea mica sa aiba o relatie mai apropiata cu antrenorul de fitness. De aceea, anul acesta Doru Turcanu s-a adresat Judecatoriei Iasi cu o cerere de stabilire a ”programului de vizitare minori”. In luna iunie, judecatorii au dat un termen de ”stingere litigiului pe cale amiabila” adica le-au dat ragaz celor doi soti sa ajunga la o intelegere. Un nou termen de judecata va avea loc pe 12 septembrie a.c.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.