Veste bună pentru un membru al lumii interlope din Iaşi! Adrian Corduneanu scapă de controlul judiciar! FOTO

295
Adrian Corduneanu
Adrian Corduneanu

@ Veste bună pentru un membru al lumii interlope din Iaşi @ Adrian Corduneanu scapă de controlul judiciar @ Cel supranumit „Beleaua” a fost trimis recent în judecată pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune, spălare de bani si camătă

Veste bună pentru un membru al lumii interlope din Iaşi! Adrian Corduneanu scapă de controlul judiciar!

„Instanta revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată prin încheierea de şedinţă din 07.11.2023 a judecătorului de cameră preliminară de la Curtea de Apel Iaşi faţă de inculpatul CORDUNEANU ADRIAN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la înşelăciune, spălare de bani si camătă”, au afirmat magistratii ieseni.

Ce au spus anchetatorii ieşeni

Amintim ca procurorii DIICOT Iasi au dispus recent trimiterea in judecata a lui Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”, a sotiei acestuia, Ramona, dar si a altor persoane, intr-un dosar privind unele „tepe” imobiliare. Potrivit procurorilor DIICOT, rețeaua de înșelătorii a inceput sa lucreze din 2016. Aceștia identificau persoane care moșteneau imobile, le cumpărau drepturile și le incheiau contracte cu promisiuni de vanzare si antecontracte cu mai multe persoane. Multi dintre cei care plateau bani care nu au mai intrat in posesia terenurilor si cladirilor.

„Începând cu anul 2016 şi până în prezent, în judeţul Iaşi a acţionat un grup infracţional organizat, care a avut ca scop principal săvârşirea unor infracţiuni de înșelăciune, în domeniul imobiliar, simularea activității infracționale fiind realizată prin intermediul unor acte juridice, cu aparență de legalitate.Principiul de bază al activității infracționale a constat în identificarea unor persoane, de regulă în vârstă, fără moștenitori sau cu moștenitori care domiciliază în străinătate, care au solicitat reconstituirea drepturilor de proprietate asupra unor imobile reprezentate de suprafețe mari de teren, iar cererile acestora au fost confirmate prin hotărâri de reconstituire a drepturilor de proprietate emise de Comisiile de Fond Funciar sau prin pronunțarea unor hotărâri judecătorești.

Membrii grupului au manifestat preferință pentru persoanele care, în exercitarea drepturilor menționate anterior, se aflau în procedurile de identificare a amplasamentelor originale sau ale altor amplasamente libere, unde s-ar putea realiza punerile în posesie. Ulterior, moștenitorii erau contactați de către suspecţi, ocazie cu care li se solicita întocmirea unei procuri notariale în favoarea unui membru al grupului, prin care acesta să fie împuternicit să procedeze la obținerea actelor necesare și la valorificarea terenului.

După obținerea actelor notariale, pentru imobilele respective, membrii grupului procedau la obținerea sumelor de bani de la persoanele interesate de achiziționarea acestora, fiind încheiate antecontracte de vânzare-cumpărare, contracte de cesiune, contracte de dare în plată, însă care ulterior nu mai erau predate titularilor de drepturi. Astfel, persoanele vătămate erau menținute în eroare, membrii grupului comunicându-le că procedurile legale nu au fost finalizate pentru valorificarea terenurilor și că nu au obținut vreo sumă de bani pentru imobilele respective”, au mentionat procurorii DIICOT Iasi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.