Condamnat pentru corupție cu banii primăriei, Mardarasevici îsi umple conturile și cu Chirica

3535
Gabriel Mardarasevici
Gabriel Mardarasevici

@ Mardarasevici „is back” la Primăria Iași @ In perioada in care Primăria Iași era condusă de Gheorghe Nichita, cumatrul său Gabriel Mardarasevici obtinea contracte de „software” de zeci de miliarde cu municipalitatea @ Dupa aceea, Mardarasevici l-a inregistrat pe ascuns pe Nichita si l-a dat pe mana DNA @ Mardarasevici a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru ca i-a dat mită lui Nichita @ Nichita a ajuns la pușcărie pentru ca el a primit 5 ani cu executare @ Acum, firma lui Mardarasevici face afaceri cu Mihai Chirica @ Firma lui Mardarasevici a incheiat in ultimii ani mai multe contracte pentru „servicii software” cu municipalitatea

Îmbogățit practic de cumătrul său, fostul primar Gheorghe Nichita pe care ulterior l-a denunțat la DNA și astfel acesta a ajuns la pușcărie, afaceristul Gabriel Mardarasevici s-a intors la „țâța” primăriei. Astfel, in perioada in care Primăria Iași era condusă de Gheorghe Nichita, firma Radix, proprietatea cumătrului său Gabriel Mardarasevici a obtinut contracte in valoare de zeci de miliarde cu municipalitatea. Era vorba despre contracte pentru furnizare de calculatoare si componente dar și de asistență și servicii software. Dupa aceea Mardarasevici nu a ezitat sa-l inregistreze pe Nichita în timp ce-i dadea șpagă și să-l dea pe mana DNA și astfel, fostul primar a primit 5 ani de inchisoare iar acum este încarcerat. Acum, firmele lui Mardarasevici au inceput sa incheie din nou contracte cu municipalitatea ieșeană. Astfel, anul acesta Primaria Iasi condusa acum de Mihai Chirica a atribuit prin incredințare directă firmei Focality, patronata tot de Mardarasevici, un contract in valoare de 50.000 lei de asistență pentru software. Anul trecut aceiasi firma Focality a incheiat alte doua contracte cu municipalitatea. Este vorba despre un contract de servicii de asistență software in valoare de 10.000 lei si despre un contract pentru furnizare placi de baza in valoare de 6.900 lei. În anul 2018, aceiași firmă a încheiat cu Primăria Iași un contract în valoare de 150.000 euro pentru „Servicii suport pentru Sistemul Informatic Integrat SAP și a aplicației de arhivare, indexare si conversie a datelor financiar-contabile”.

contract incheiat de Primaria Iasi cu Focality
contract incheiat de Primaria Iasi cu Focality

L-a turnat și l-a inregistrat pe Nichita

După cum spuneam mai sus, Nichita a ajuns la inchisoare si cu „ajutorul” cumatrului sau Gabriel Mardarasevici. Amandoi au fost condamnati definitiv in dosarul in care au fost acuzati ca au luat spaga de la firma care castigase contractul de semaforizare a orasului Iasi, compania UTI Grup patronata de Tiberiu Urdăreanu (vezi aici). Mardarasevici a acceptat ca DNA sa-i puna aparatura de inregistrat pe sub camasa si astfel, acesta l-a inregistrat pe Nichita in camera de hotel in timp ce discutat conditiile in care UTI Grup urma sa dea mită 10 la sută din valoarea contractului de semaforizare. Pe lângă asta, Mardarasevici a și scris în fața procurorilor DNA un denunț împotriva lui Nichita. „Eu am luat legătura cu Urdăreanu cu care mă asociasem fie la biroul de lângă Intercontinental ori la cel din strada Olteniței, nu rețin, care mi-a confirmat înțelegerea pe care o avusese cu Nichita stabilind ca la finalizarea lucrării totalul de 10 la sută (din care 60 la sută UTI, 40 la sută IBC) să fie dat la mine modalitatea fiind următoarea: contribuția lui UTI trebuia virată în mod ritmic, o parte s-a livrat deja în conturile IBC în plus față de sumele cuvenite ca efect al prestațiilor efectuate de IBC, prin suplimentarea valorică necuvenită a unor lucrări care în fapt nu se prestau”, a scris Mardarasevici in denuntul sau. Citeste si „Nichita fostul primar al Iasului merge la inchisoare. Sentința majorată la 5 ani”.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.