Percheziţii-bombă, la membri ai clanului Corduneanu! Acuzaţii de camătă şi şantaj!

1019
perchezitii DIICOT
perchezitii DIICOT

@ Percheziţii, la membri ai clanului Corduneanu: acuzaţii de camătă şi şantaj @ Pe 31 octombrie 2022, oamenii legii fac 42 de percheziții, în vederea destructurării a două grupări infracționale organizate, specializate în acordarea de bani cu camătă @ Surse judiciare susţin că sunt vizaţi membri ai clanului Corduneanu

Percheziţii, la membri ai clanului Corduneanu: acuzaţii de camătă şi şantaj. Pe 31 octombrie 2022, polițiștii, împreună cu procurorii DIICOT Iași, efectuează 42 de percheziții, în vederea destructurării a două grupări infracționale organizate, specializate în acordarea de bani cu camătă.

„La începutul anului 2021, în municipiul Iași, s-ar fi constituit două grupări infracționale organizate, în scopul acordării de împrumuturi bănești, cu camătă cuprinsă între 20 și 120%, uneori camăta ajungând la 400%. Membrii celor două grupări infracționale organizate ar fi acordat împrumuturi cu camătă doar acelor persoane despre care ar fi avut informații că sunt solvabile. Astfel, următoarele categorii de persoane s-ar fi împrumutat de la membrii celor două grupuri infracționale organizate: persoane care ar deține imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiți ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituții publice și persoane care ar săvârși diverse infracțiuni”, au afirmat luni oamenii legii.

Surse: „Membri ai clanului Corduneanu sunt vizaţi de percheziţii”

Oamenii legii mai spun că, după identificarea persoanelor pretabile acordării de împrumuturi, membrii grupării le-ar fi verificat prin diverse legături, în ceea ce privește posibilitatea acestora de a returna împrumuturile sau posibilitatea obținerii unor importante suprafețe de teren.

„În vederea realizării acestui scop, membrii grupului infracțional organizat ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizați în condițiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, fiind identificate peste 50 de persoane vătămate. După acordarea împrumuturilor, membrii celor două grupări infracționale ar fi început să pună presiune asupra persoanelor vătămate, în scopul recuperării sumelor împrumutate și a cametelor, ar fi recurs la amenințări cu acte de violență sau la lipsiri de libertate”, au spus cei de la IPJ Iaşi. Surse judiciare afirmă că, printre suspecţi, sunt vizaţi şi membri ai clanului Corduneanu.

Ce au mai spus anchetatorii ieşeni

Anchetatorii au mai afirmat că, pentru a da o aparență de legalitate a împrumuturilor, membrii grupării infracționale ar fi determinat persoanele vătămate să încheie inițial contracte de împrumut, în care era trecută suma împrumutată și camăta, iar ulterior ar fi încheiat contracte de dare în plată, prin care ar fi intrat în posesia unor suprafețe importante de teren, a căror valoare depășeau și de 10 ori valoarea împrumutului acordat.

„Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din Suceava, Galaţi, Vaslui, Botoşani, Bacău, Vrancea și al jandarmilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale, DIICOT – Biroul Tehnic și de Criminalistică și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor – I.G.P.R.”, au încheiat oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.