Posturi într-un mare spital din Iaşi, traficate fără jenă! Procurorii au intrat pe fir şi au distrus „afacerea”!

2810
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Posturi într-un mare spital din Iaşi au fost traficate fără jenă @ Procurorii au intrat pe fir şi au distrus „afacerea” @ În urma incidentelor, un individ a fost pedepsit de către judecători @ Acum, Vasile Ilioae speră să scape de condamnare

Posturi într-un mare spital din Iaşi au fost traficate fără jenă! Însă procurorii au intrat pe fir şi au distrus „afacerea”. Aşadar, în urma incidentelor, un individ a fost pedepsit de către judecători.

Totuşi, acum, Vasile Ilioae speră să scape de condamnare. Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au amânat luarea unei decizii în cazul individului acuzat de trafic de influenţă pentru data de 21 aprilie 2023. Iniţial, ieşeanul a fost condamnat de Tribunalul Iaşi la o pedeapsă rezultantă de 4 ani şi 8 luni de temniţă.

 

Posturi într-un mare spital din Iaşi, traficate fără jenă!

 

Acest proces al lui Vasile Ilioae a început pe 3 martie 2021. Procurorii l-au trimis în judecată din nou sub acuzaţia de trafic de influenţă.

„Din data de 1 ianuarie 2005 şi până la data de 1 ianuarie 2019, inculpatul a fost angajat în cadrul Institutului de Psihiatrie “Socola”, din Iaşi, pe postul de infirmier. Pe 10 aprilie 2019, inculpatul a ocupat postul de infirmier în cadrul Secţiei Psihiatrice III Acuţi (II B). În raporturile de serviciu, inculpatul relaţiona frecvent cu ceilalţi angajaţi ai unităţii spitaliceşti din rândul personalului medical şi administrativ.

În mod frecvent, inculpatul se afla în zona Triajului Institutului de Psihiatrie, unde cadrele medicale necesitau serviciile infirmierului constând în preluarea bolnavilor, după întocmirea formelor de internare, conducerea pacienţilor în pavilioane, secţii şi saloane, supravegherea şi intervenţia în cazul pacienţilor cu manifestări agresive”, au susţinut reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

 

Promisiuni deşarte făcute de Vasile Ilioae!

 

Oamenii legii au spus că, în acest context, individul, profitând de condiţiile de desfăşurare a sarcinilor de serviciu şi de colaborarea cu personalul medical, a pus în aplicare decizia de a obţine de la diverse persoane în mod facil sume de bani în monedă naţională sau în valută.

În timp ce se afla în zona serviciului “Triaj” ori în curtea Institutului de Psihiatrie, unde aşteptau rudele sau aparţinătorii bolnavilor aduşi spre consult sau internare, inculpatul aborda familia ori însoţitorii bolnavilor şi le făcea propuneri de “rezolvare a situaţiei pacientului” în condiţii mai avantajoase (într-un timp mai scurt şi cu prioritate faţă de alte cazuri similare) prin intervenţia sa asupra cadrelor medicale.

„De asemenea, cu timpul, dobândind o reputaţie în rândul colegilor ori a personalului medical privind activităţile sale extraprofesionale, el a devenit cunoscut că ”face angajări, internări sau că scoate la pensie ori procură certificate de handicap”, în condiţii frauduloase. Profitând de cunoştintele medicale reduse ale oamenilor, de resursele materiale minime, de dorinţa de a obţine într-un termen scurt şi în mod ilicit o pensie pe caz de invaliditate, un certificat de handicap ori o angajare în cadrul Institutului”, au subliniat anchetatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.