Premierul Ungariei, dat în judecată la Iaşi! Alexandru Muraru cere sancţionarea lui Ludovik Orban

228
Viktor Orban si Alexandru Muraru
Viktor Orban si Alexandru Muraru

@ Premierul Ungariei, dat în judecată la Iaşi: Alexandru Muraru cere sancţionarea lui Ludovik Orban @ Astfel, politicianul ieşean l-a chemat la bară pe Orban @ În acelaşi dosar a fost chemată în faţa instanţei şi conducerea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

Premierul Ungariei, dat în judecată la Iaşi! Alexandru Muraru cere sancţionarea lui Ludovik Orban. Aşadar, politicianul ieşean l-a chemat la bară pe Orban, iar, în acelaşi dosar, a fost chemată în faţa instanţei şi conducerea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNDC).

Dosarul a fost depus recent la Curtea de Apel Iaşi. Acum, urmează ca instanţa să stabilească un prim termen al litigiului. Ulterior, magistraţii vor asculta ce au de spus părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

 

Premierul Ungariei, dat în judecată la Iaşi!

 

Recent, deputatul PNL Alexandru Muraru a anunțat că va merge mai departe în instanță, ca să demonstreze că declarațiile premierului ungar, Viktor Orban, de acum câteva luni, de la Băile Tușnad au fost discriminatorii și sunt inacceptabile într-o Românie europeană și tolerantă.

Reacția sa vine după ce CNCD a anunțat că nu-l va sancționa pe premierul Ungariei, pentru că șeful Executivului de la Budapesta are imunitate. Plângerea de la CNCD fusese depusă chiar de parlamentarul liberal. Astfel, s-a ajuns ca premierul Ungariei să fie dat în judecată la Iaşi!

 

De unde a izbucnit scandalul cu premierul maghiar

 

Alexandru Muraru a spus că „decizia de nesancţionare a fost de la bun început, din nefericire, influențată de președintele CNCD, care a fost extrem de încrâncenat în a apăra cauza Viktor Orban, lucru pe care nu l-am înțeles, ca un demnitar al Statului Român să se poziționeze atât de favorabil, într-o manieră atât de categorică, față de acest subiect, de partea celui care a produs discriminarea.

În al doilea rând, vreau să vă spun că declarația care a venit odată cu decizia CNCD este pe de o parte stranie, pe de o parte e lămuritoare, dacă vrem să înțelegem că aceste declarații au fost rasiste și anume că CNCD nu are această capacitate legală de a emite decizii de clasare a cauzelor împreună cu decizii de a da declarații publice care de fapt recunosc fapta de discriminare. Deci este un amalgam de lucruri”.

Colegiul director al CNCD nu l-a sancționat pe premierul ungar Viktor Orban după declarațiile rasiste făcute de acesta la Tușnad, județul Harghita, pe motiv că are imunitate. Totuși, CNCD a condamnat public declarațiile în speță ale premierului Ungariei, pe care le califică ca fiind discurs de ură, și constată că, prin mesajul transmis, s-a creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa unor categorii de persoane pe criteriul de naționalitate și rasă.

Premierul maghiar Viktor Orban spunea în luna iulie 2022 la Băile Tușnad că „există acea lume în care europenii se amestecă cu cei veniți din afara Europei”. „Aceea e o lume amestecată. Și mai suntem noi amestecați, europeni cu europeni. Suntem dispuși să ne amestecăm între noi (n.r. – noi, europenii), dar să nu devenim o rasă amestecată”, a mai spus Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.