Reţea de trafic de droguri, destructurată la Iaşi! Lovitură pentru studenţii care căutau stupefiante (EXCLUSIV)

377
canabis
canabis

@ Reţea de trafic de droguri, destructurată la Iaşi: lovitură pentru studenţii care căutau stupefiante @ Astfel, 4 indivizi au fost pedepsiţi recent de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi @

Reţea de trafic de droguri, destructurată la Iaşi: lovitură pentru studenţii care căutau stupefiante. Recent, 4 indivizi au fost pedepsiţi recent de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Aşadar, Daniel Băsu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată (14 acte materiale), Ştefan Chiţoi – la 2 ani şi 7 luni de închisoare, cu suspendare, Marian Vatră a primit o pedeapsă de 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată, în vreme ce Andrei Apopii a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc în formă continuată (5 acte materiale).

De asemenea, judecătorii au dispus confiscarea mai multor grame de canabis şi a 170 de timbre tip „doze” care conţin ca substanţă activă Ip-LSD.

 

Reţea de trafic de droguri, destructurată la Iaşi

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul indivizilor a început în luna noiembrie 2022. Cei 4 au intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu câteva luni. Atunci, dealerii care alimentau studenţii din cămine cu droguri şi etnobotanice au fost arestaţi.

„Poliţiştii şi procurorii au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu droguri de risc şi mare risc, fiind efectuate şapte percheziţii domiciliare şi puse în aplicare 4 mandate de aducere. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite 225 de timbre LSD, precum şi diverse cantităţi de cocaină, ketamină, canabis, pastile ecstasy şi substanţe cu efect psihoactiv, 3 cântare electronice de precizie şi 8 grindere”, au afirmat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

 

Ce au mai spus anchetatorii ieşeni despre reţeaua din căminele studenţeşti

 

După ce au fost efectuate cercetări suplimentare şi audieri, procurori au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a 3 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, precum şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

„Ulterior, acestea au fost prezentate Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă”, au încheiat reprezentanţii Poliţiei ieşene.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.