Polițist condamnat să plătească amenda unor petrecăreți pe care i-a sancționat ilegal

777
politist amenda petrecere
politist amenda petrecere

@ Polițistul ieșean Marius Constantin Sturza a fost achitat pentru savârșirea infracțiunii de abuz in serviciu dar in schimb in solidar cu IPJ trebuie sa despăgubeasca victima si sa-i platescă daune morale

Polițistul ieșean Marius Constantin Sturza cel care a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si asta deoarece ar fi amendat ilegal pe organizatorul unei petreceri din localitatea Scânteia, județul Iași a fost condamnat recent sa-și despagubeasca victima desi initial a fost achitat (vezi aici mai multe detalii). Dupa apelul procurorilor Marius Constantin Sturza a rămas nepedepsit pe latura penala dar a fost obligat sa platesca victimei Mihăiță Simionescu din Scânteia (organizatorul petrecerii) 1.000 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 4000 lei cu titlu de daune morale (vezi aici). Despăgubirile trebuie achitate de Marius Constantin Sturza in solidar cu IPJ. Tot in solidar cu IPJ, Marius Constantin Sturza trebuie să-I achite lui Mihăiță Simionescu cheltuieli judiciare in suma de 4.000 lei.

Incidentul care a dus la intocmirea acestui dosar penal si l-a sancționarea politistului s-a petrecut in urma cu mai bine de 10 ani. „In noaptea de 20/21.07.2010, in calitate de agent de poliție la Postul de Poliție Scanteia, a dispus in mod nejustificat oprirea petrecerii organizate in aer liber cu ocazia zilelor satului Tufeștii de Sus si pe data de 22.07.2010 l-a amendat pe numitul Simionescu Mihaita cu suma de 1.200 de lei, pe motiv ca in calitate de organizator a continuat manifestarea dupa retragerea autorizației – fapt nereal, sancționându-l pentru comiterea unei contravenții inexistente si inaplicabile situației, iar in final nu i-a comunicat procesul-verbal”, se arata in rechizitoriul procurorilor care l-au trimis in judecata pe Marius Constantin Sturza pe 1 aprilie 2015.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.