Avocat corupt condamnat definitiv la inchisoare cu executare. DNA Iași l-a trimis in judecată de două ori

2390
Neculai Horobet
Neculai Horobet

@ Inalta Curte de Casație și Justiție a menținut pedeapsa Curții de Apel Iași si l-a condamnat definitiv pe avocatul Neculai Horobeț la o pedeapsă de 4 ani 6 luni cu executare, pedeapsă adunată în două dosare de corupție in care a fost trimis in judecată de DNA Iași

 

Avocatul Neculai Horobeț va executa in final o pedeapsă de 4 ani si 6 luni de inchisoare, in cele doua dosare de corupție in care a fost trimis in judecată, a decis recent Înalta Curte de Casație și Justiție (vezi aici). Astfel, sentinta definitivă a fost proununtata in cel de-al doilea dosar in care a fost trimis in judecata Horobet de DNA Iasi, cel in care a fost acuzat că a primit de la mai multe persoane diverse sume de bani promițandu-le ca le va rezolva unele probleme pe care le aveau la Garda Financiara si de asemenea, va interveni pe langa procurori pentru a li se inchide unele dosare penale. „In cazul inculpatului Stănescu Daniel, de la care a pretins suma de 1.700 lei si a primit 1.250 lei, inculpatul Horobet Neculai i-a promis acestuia ca va interveni pe langa comisari ai Garzii Financiare – Sectia Judetului Vaslui si-i va determina pe acestia sa finalizeze mai repede un control ce se desfasura la o societate administrata de primul inculpat, fara a dispune poprirea pe conturile firmei respective. De asemenea, inculpatul Horobet Neculai a lasat sa se creada ca are influenta si asupra unui procuror si ca-l va determina sa dispuna, intr-un dosar In care Stanescu Daniel avea calitatea de invinuit, o solutie de scoatere de sub urmarirea penala”, au aratat procurorii DNA.

In primul dosar in care a fost trimis in judecată, Neculai Horobet a fost condamnat pentru infractiuni asemanatoare. Mai multe detalii am aratat in articolul ‘’Avocat corupt condamnat astazi cu executare. DNA Iasi l-a agatat de doua ori’’, publicat pe 27 iunie 2019.

Constantin MAZILU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.