Primaria Belcesti a luat o amenda record pentru poluare: leafa primarului pe un an

3737

@ Garda Nationala de Mediu si Administratia Nationala Apele Romane – ABA Prut Barlad au sanctionat Primaria Belcesti pentru mizeria gasita pe cursurile de apa @ Amenda este 75.000 lei ceea ce reprezinta ceva mai putin decat leafa primarului pe un an @ Problema este ca banii vor fi platiti din bugetul local si nu din buzunarul primarului

Primaria comunei Belcesti, condusa de liberalul Constantin Ciobanita a primit o amenda record pentru poluarea cursurilor de apa din comuna. Sanctiunea a fost aplicata in urma unor verificari efectuate de Garda Nationala de Mediu si Administratia Nationala Apele Romane – ABA Prut Barlad si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Initial Primaria Belcesti a primit un avertisment si a primit un termen de remediere a situatiei dar nu s-a conformat. De aceea, dupa aceea a primit o amenda atat de mare in cuantum de 75.000 lei. ‘’Unitatea administrativa comuna Belcesti nu a asigurat curățarea cursurilor de apă, a bălților și a malurilor acestora de pe raza comunei Belcesti, nu a luat măsuri operative privind verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă, constatându-se depozite necontrolate de deșeuri, respectiv gunoi de grajd, deșeuri menajere, anvelope uzate, material lemnos, depozite provenite din demolări construcții, folii plastic, pet-uri, precum și prezența vetrelor de foc’’, se arata in procesul verbal de constatare nr. 5652/02.04.2019.

 

Primaria Belcesti a contestat amenda in justitie, la Judecatoria Harlau si a aratat ca nu a putut sa curete cursurile de apa din cauza vremii. ‘’Întârzierea în îndreptarea greșelilor se datorează faptului că lucrările respective trebuiau executate pe o vreme acceptabilă și nu în condiții meteo total nefavorabile. Astfel, în lunile martie – aprilie 2019 fenomenele meteo au fost dintre cele mai nefavorabile executării unor lucrări, crescând volumul apelor pe cursul râurilor, aducând din amonte diferite reziduuri, pet-uri, persoanele responsabile neputând curăța cursul apelor’’, a aratat Primaria Belcesti in contestatie.

Judecatorii de la Harlau au respins cererea Primariei Belcesti de anulare a procesului verbal de contraventie. Primaria Belcesti a facut recurs.

3 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Aceste amenzi care se da primariilor, ar trebui sa fie impartite 50% la toata administratia din primaria comunei, 25% primarului si apoi ceilalti 25% din bugetul comunei. Ia sa vedeti dupa aceia daca ar mai fi asa dezinteres. Oricum, trebuie taxat cu multa rigurozitate la alegeri.

  2. Amenda ar trebui platita de netrebnicii care fac mizeria, iar Primarul ar fi trebuit sa ii amendeze, sau sa ii amendeze de acum inainte!
    Sa vada si ei ce inseamna sa faci mizerie!
    Altfel raspunde Primarul!
    Nedrept, dar asta e legea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.