Primaria Belcesti a luat o amenda record pentru poluare: leafa primarului pe un an

3971

@ Garda Nationala de Mediu si Administratia Nationala Apele Romane – ABA Prut Barlad au sanctionat Primaria Belcesti pentru mizeria gasita pe cursurile de apa @ Amenda este 75.000 lei ceea ce reprezinta ceva mai putin decat leafa primarului pe un an @ Problema este ca banii vor fi platiti din bugetul local si nu din buzunarul primarului

Primaria comunei Belcesti, condusa de liberalul Constantin Ciobanita a primit o amenda record pentru poluarea cursurilor de apa din comuna. Sanctiunea a fost aplicata in urma unor verificari efectuate de Garda Nationala de Mediu si Administratia Nationala Apele Romane – ABA Prut Barlad si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Initial Primaria Belcesti a primit un avertisment si a primit un termen de remediere a situatiei dar nu s-a conformat. De aceea, dupa aceea a primit o amenda atat de mare in cuantum de 75.000 lei. ‘’Unitatea administrativa comuna Belcesti nu a asigurat curățarea cursurilor de apă, a bălților și a malurilor acestora de pe raza comunei Belcesti, nu a luat măsuri operative privind verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă, constatându-se depozite necontrolate de deșeuri, respectiv gunoi de grajd, deșeuri menajere, anvelope uzate, material lemnos, depozite provenite din demolări construcții, folii plastic, pet-uri, precum și prezența vetrelor de foc’’, se arata in procesul verbal de constatare nr. 5652/02.04.2019.

 

Primaria Belcesti a contestat amenda in justitie, la Judecatoria Harlau si a aratat ca nu a putut sa curete cursurile de apa din cauza vremii. ‘’Întârzierea în îndreptarea greșelilor se datorează faptului că lucrările respective trebuiau executate pe o vreme acceptabilă și nu în condiții meteo total nefavorabile. Astfel, în lunile martie – aprilie 2019 fenomenele meteo au fost dintre cele mai nefavorabile executării unor lucrări, crescând volumul apelor pe cursul râurilor, aducând din amonte diferite reziduuri, pet-uri, persoanele responsabile neputând curăța cursul apelor’’, a aratat Primaria Belcesti in contestatie.

Judecatorii de la Harlau au respins cererea Primariei Belcesti de anulare a procesului verbal de contraventie. Primaria Belcesti a facut recurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.