Primarita PSD obligata sa-i despagubeasca pe cei care au votat-o. Abuzuri sanctionate dur de justitie

16594

@ Magistratii au inceput sa sanctioneze abuzurile acestei primarite @ Mai multi cetateni au dat in judecata primaria deoarece refuza sa le inregistreze proprietatile sau sa le elibereze adeverinte pentru obtinerea fondurilor europene @ Totul are legatura cu faptul ca aceasta primarita are afaceri in agricultura @ Unii cetateni au castigat deja procesele iar primarita a fost obligata se le plateasca daune considerabile

Comportament de baron local ”rural” PSD. Primarita PSD a comunei Tibanesti din judetul Iasi, refuza sa inregistreze proprietatile cetatenilor comunei si mai mult sa le elibereze adeverinte pe care sa le prezinte la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru a incasa sunbventiile pe suprafata, totul avand legatura cu faptul ca aceasta are la randul sau afaceri in agricultura. Primarita PSD, se numeste Aurica Cobuz cea care a revenit in urma cu doi ani la conducerea comunei Tibanesti una dintre cele mai mari comune din judetul Iasi. Numai ca, o parte dintre cetateni au ales sa nu stea cu mainile in san si au adus aceste abuzuri la cunostinta judecatorilor. Mai exact, acestia s-au adresat judecatorilor solicitandu-le sa emita o sentinta prin care sa o oblige pe primarita sa le inscrie proprietatile si sa le elibereze documentele administrative necesare si sa fie despagubiti pentru perioada in care nu au avut actele si nu au putut dispune pe deplin de bunurile imobile respective. O femeie a castigat definitiv procesul, Aurica Cobuz fiind acum obligata sa-i inscrie casa si terenurile si mai mult sa-i plateasca daune morale de 10.000 lei la care se adauga cheltuieli de judecata de 2.500 lei. Astfel, procesul castigat definitiv a fost deschis de o femeie pe nume Anica Burdun, care a mostenit o casa si niste terenuri in satul Glodenii Gandului din comuna Tibanesti. Femeia a aratat in plangerea adresata instantei ca a depus mai multe cereri la Primaria Tibanesti solicitand sa-i fie inregistrata proprietatea dar a fost refuzata. Asta in conditiile in care femeia obtinuse anterior si un titlu de proprietate. ”Mai mult, retine instanta ca parata a avut o atitudine duplicitara, intrucat au dat eficienta titlului de proprietate al reclamantei, inscriind-o pe aceasta in evidențele fiscale si incasandu-i acesteia impozitul local aferent, iar in anul 2015 eliberandu-i certificatul de atestate fiscala aferent”, se arata in sentinta pronuntata de judecatorii Tribunalului Iasi in dosarul 4273/2017.

Abuz clar

Mai departe, judecatorii ieseni arata ca Aurica Cobuz a savarsit un abuz atunci cand a refuzat eliberarea documentelor. ”Ca urmare, constata Tribunalul ca parata a ignorat dispozitiile legale incidente si, cu abuz de putere, a refuzat eliberarea documentelor pe care legea le stabileau in atributiile lor legale cu privire la imobilele reclamantei, negandu-i practic acesteia dreptul de proprietate. In concluzie, refuzul paratei a fost nejustificat si urmeaza a fi cenzurat ca atare de catre instanța, prin obligarea acestora la eliberarea actelor administrative necesare inscrierii dreptului de proprietate la OCPI pentru imobilele atribuite reclamantei”, au dispus judecatorii dupe care dupa cum s-a precizat mai sus au dispus suplimentar ca femeia sa fie despagubita cu 10.000 lei.
Sentinta a ramas definitiva. Daca acestea vor fi platite din banii Primariei Tibanesti atunci este obligatia Camerei de Conturi sa dispuna ca banii sa fie recuperati de la cei care au refuzat sa inregistreze proprietatile Anicai Burdun. Alti cetateni care au dat-o in judecata pe Aurica Cobuz din acelasi motiv se numesc de exemplu Adela Suiu, Florentina Preda etc. Acestia nu au obtinut inca sentinte definitive. Contactata telefonic de Dezvaluirea.ro, Aurica Cobuz a spus ca nu are timp sa vorbeasca.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.