Prime Kapital obține autorizația de construire pentru Fazele 2 și 3 rezidențial din Silk District și scoate la vânzare un stoc nou de apartamente

1843

Prime Kapital, dezvoltator, investitor și operator imobiliar integrat, a obținut autorizația de construire pentru Fazele 2 și 3 ale componentei rezidențiale din Silk District, un amplu proiect de regenerare urbană, de tip „mixed-use”, dezvoltat pe o fostă platformă industrială din Iași, și lansează spre vânzare un nou stoc de 100 de apartamente din Faza 2. Amplasat în apropiere unor puncte cheie din oraș, Silk District va fi dezvoltat în cinci faze, la finalul cărora va rezulta un proiect cu 1.491 de apartamente spațioase, clădiri de birouri Clasa A cu o suprafață totală închiriabilă de 104.400 metri pătrați și 10.080 metri pătrați de spații comerciale și servicii dedicate comunității.  

„Silk District este un proiect modern cu utilizare mixtă care combină mai multe funcțiuni pentru a asigura formarea unui cartier integrat și a unei comunități durabile, creând în același timp, fără îndoială, una dintre cele mai mari zone cu acces auto limitat din oraș. Rămânem consecvenți în promisiunea noastră de a oferi spații de locuit și de lucru remarcabile, ajutând la menținerea echilibrului între viaţa profesională şi cea personală”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Office și Rezidențial în cadrul Prime Kapital.  

Faza 2 rezidențial va avea 346 locuințe moderne, de la studiouri, la apartamente de 2, 3 și patru camere și duplexuri cu 3 sau 4 camere. Apartamentele duplex sunt dispuse pe ultimele două niveluri ale clădirilor și oferă priveliști spectaculoase asupra celor 7 coline ale Iașiului. Mai mult, viitorii locatari ai acestui tip de apartament vor putea beneficia de suprafețe utile generoase, de până la 112 metri pătrați, și de terase generoase de până la 35 metri pătrați, pentru relaxare în aer liber în orice moment al zilei. În total, vor fi realizate apartamente cu 40 de tipologii unice, la prețuri competitive.  

Apartamentele au un design curat, cu interioare spațioase, tip „open-space”, fără stâlpi sau grinzi vizibile. Toate apartamentele, indiferent de tipologie, dispun de tavane înalte și ferestre de mari dimensiuni, ce permit un aport ridicat de lumină naturală. Fiecare unitate are acces la un balcon sau o terasă. 

În prezent, la Silk District se află în proces de construire faza 1 de rezidențial (312 apartamente) și faza 1 de birouri (peste 20.000 mp), ce au ca termen de finalizare 2023, demararea construcției pentru faza 2 rezidențial fiind programată să înceapă în perioada următoare. Astfel, odată cu evoluția lucrărilor de construcție, Silk District va schimba complet orizontul orașului și va marca o nouă eră pentru vechea platformă industrială.  

Un element important al viitorului hub urban din Iași va fi dat de spațiile verzi extinse și de conceptul „car-free”, ce presupune un acces auto limitat. Peste 40.000 metri pătrați sunt dedicați naturii, locurilor de joacă, aleilor și teraselor și vor cuprinde aproximativ 2.400 de arbori care vor alcătui prima pădure urbană din Iași. 

Ansamblul a fost conceput după principiul „cartierului de 15 minute”, adică să ai totul aproape de tine și să te poți bucura de mai mult timp liber. Proiectul, ce se întinde pe o suprafață de 10,1 hectare, se află la doar 15 minute de mers pe jos de Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” și 20 de minute de mers pe jos de Palatul Culturii. Alcătuirea ansamblului mixt – apartamente, birouri, parcări, zone comerciale și de relaxare – a fost gândită cu grijă față de mediu, dar și față de exigențele unui stil de viață activ și modern.  

Din dorința de a veni în ajutorul clienților, Prime Kapital a dezvoltat programul FlexAssist, un program de achiziție pe termen lung, unic pe piața din România, ce își propune să le ofere clienților flexibilitate și oportunitatea de a-și achiziționa o locuință în ritmul potrivit lor. Totodată, Prime Kapital a lansat în 2022 și Prime Link, un program care oferă servicii de intermediere a creditelor bancare, dezvoltat pentru a veni în sprijinul clienților persoane fizice. 

 

Despre Prime Kapital 

Lansat în 2016 de o echipă cu un istoric solid de investiții și proiecte real estate livrate, Prime Kapital a devenit rapid unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România. Împreună cu MAS PLC, în cadrul unui parteneriat de tip joint-venture, Prime Kapital investește preponderent în active de retail, proiecte rezidențiale atent selectate și, în funcție de oportunități, în alte segmente imobiliare. Pe piața rezidențială, cei doi parteneri au în diferite faze de dezvoltare zece proiecte rezidențiale în cele mai importante orașe ale țării, în cadrul cărora vor fi livrate peste 14.000 de locuințe, cu o valoare de piață de peste 1,1 miliarde de euro.   

Prime Kapital beneficiază de o echipă solidă ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor, la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.