Primul corupt al Iașului n-a înapoiat in 20 de ani nici un euro din banii furați

1750
Doru Teodor
Doru Teodor

@ Curtea de Apel Iași urmează să închidă în curând procedura de faliment a SC Teofarm SRL, prima firmă anchetata la Iași pentru frauda cu fonduri europene @ Frauda a fost savârsita in perioada 2001-2004 iar patronul firmei Doru Teodor a fost condamnat definitiv in februarie 2012 la 5 ani de inchisoare si a fost eliberat dupa 3 ani si ceva in conditiile in care s-a sustras executarii pedepsei si a fugit in Caraibe @ Statul nu a recuperat paguba de 498.753 euro

Îi prind, îi țin puțin în pușcărie, îi elibereaza înainte să-și ispășeasca toata pedeapsa deși nu s-a recuperate prejudiciul si gata, coruptii raman cu banii furati. Au trecut 20 de ani de cand a fost savarsita prima frauda cu fonduri europene in judetul Iasi și, deși a fost descoperita iar vinovatul a fost condamnat, statul nu a recuperat nimic din prejudiciu. Mai mult decat atat in curand statul va rata orice sansa de a mai recupera vreun ban. Astfel, Curtea de Apel Iași urmează să închidă în curând procedura de faliment a SC Teofarm SRL, firma implicata in respectiva frauda cu o paguba care a ajuns pana la 498.753 euro. Firma a dat faliment in anul 2015 dupa ce datoriile au ajuns la de 2.744703,24 lei. În patrimoniul firmei nu au fost gasite prea multe bunuri de vandut astfel incat sa poata fi platite datoriile astfel incat la sfarsitul anului trecut Tribunalul a inchis procedura. Mai urmeaza un termen de judecata la Curtea de Apel intr-un dosar asociat in care lichidatorul incearca sa obtina o sentinta de executare a averii lui Doru Teodor pentru a recupera banii, in conditiile in care solicitarea a fost respinsa initial de Tribunal fiind formulata prea tarziu. Frectie la picior de lemn, o procedura inutila avand in vedere ca Fiscul nu a gasit bunuri pe numele lui Doru Teodor pe care sa la execute in baza sentintei de condamnare pentru coruptie, decizie care oblige si la recuperarea banilor.

tabel creante Teofarm
tabel creante Teofarm

Frauda cu utilaje

Frauda a fost savarsita in perioada 2001-2004 cand SC Teofarm SRL a obtinut finantare europeana pentru a cumpara niste utilaje tipografice Doru Teodor a jonglat cu doua firme Teofarm si Dianthus si a decontat utilaje second-hand. A fost trimis in judecata de DNA (vezi aici) octombrie 2006 iar pe februarie 2012 a fost condamnat definitiv si irevocabil de judecatorii de la Curtea de Apel Iasi la executarea unei pedepse de 5 ani de inchisoare. Desi inainte de pronuntarea sentintei a fugit in Caraibe si a fost adus in tara, dupa ce a fost prins in octombrie 20212, Doru Teodor a fost eliberat conditionat dupa 3 ani de inchisoare in conditiile in care nici banii nu fusesera recuperati. Ministerul Fondurilor Europene s-a inscris in tabelul creantelor SC Teofarm SRL pentru a recupera banii (vezi document) dar cum nu s-au gasit bunuri ale firmei care sa poate fi vandute, banii nu s-au recuperat. Procedura va fi inchisa iar Teodor va ramane cu banii.

Consilierii celui mai influent primar PSD din Iași condamnați la închisoare pentru fraudă cu bani UE

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.