Reţea de trafic de droguri, destructurată la Iaşi! Şapte şmecheri, trimişi în judecată! (EXCLUSIV)

5519
perchezitii DIICOT
perchezitii DIICOT

@ O reţea de trafic de droguri a fost destructurată la Iaşi @ Şapte şmecheri au fost trimişi în judecată recent de procurorii DIICOT Iaşi @ Astfel, Decebal Biriş, Marian Bonciu, Robert Butuc, Victor Ionuţ Drăgan, Bogdan Adrian Negrei, Ciprian Murărescu şi Marian Cîrjobanu vor fi nevoiţi să dea explicaţii în instanţă

O reţea de trafic de droguri a fost destructurată la Iaşi! Şapte şmecheri au fost trimişi în judecată recent de procurorii DIICOT! Aşadar, Decebal Biriş, Marian Bonciu, Robert Butuc, Victor Ionuţ Drăgan, Bogdan Adrian Negrei, Ciprian Murărescu şi Marian Cîrjobanu vor fi nevoiţi să dea explicaţii în instanţă.

Acum, urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Reţea de trafic de droguri, destructurată la Iaşi!

 

Oamenii legii au spus că cei şapte au intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni. Atunci, Tribunalul Iași a emis un mandat de arestare preventivă pe numele unora dintre indivizi, pe motiv că ar fi furnizat droguri deținuților din penitenciarele din Botoșani și București.

Pe 9 și 10 martie 2023, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

Ce au spus oamenii legii

 

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru inculpați, din județele Iași, Suceava și Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (JWH 210 și heroină) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de astfel de substanțe de pe raza acestor județe.

„De asemenea, inculpații, parte dintre aceștia condamnați anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberați condiționat, au aprovizionat cu substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA) și droguri de mare risc (JWH 210) deținuții încarcerați în penitenciarele din București și Botoșani. Cu ocazia celor nouă percheziții domiciliare efectuate la data de 09.03.2023 în județele Iași, Suceava și Cluj Napoca, au fost identificate și ridicate 100 grame de canabis, 90 doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi (3 CMC), 5 coli impregnate cu JWH -210, 65 grame de substanță vegetală impregnata cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și suma de 13.000 de lei”, au încheiat anchetatorii ieşeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.