Scandalul de la Vlădiceni, partea a doua! Surorile au făcut plângere! (EXCLUSIV)

935
parintele Calistrat Chifan
parintele Calistrat Chifan

@ Scandalul de la Vlădiceni continuă: surorile au formulat o plângere @ Astfel, Adina şi Elena Amironoaie au depus la Curtea de Apel Iaşi o plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată @ Primul termen al procesului va fi pe data de 5 iunie 2024 @ Amintim că, recent, magistraţii ieşeni au confirmat renunţarea la urmărire penală în cazul lui Calistrat Chifan

Scandalul de la Vlădiceni continuă! Aşadar, surorile Adina şi Elena Amironoaie au depus la Curtea de Apel Iaşi o plângere soluţii de neurmărire / netrimitere judecată. Primul termen al procesului va fi pe data de 5 iunie 2024.

Amintim că, recent, magistraţii ieşeni au confirmat renunţarea la urmărire penală în cazul lui Calistrat Chifan. „Instanţa admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iasi. Confirmă soluţiile de renunţare la urmărirea penală adoptate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iasi în dosarul nr. 761/259/P/2022, având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violente. Definitivă”, au spus magistratii.

Scandalul de la Mănăstirea Vlădiceni

Dupa primul termen al procesului în care părţi erau si cele două enoriaşe care ar fi fost agresate, surorile Adina Gabriela Amironoaie şi, respectiv, Elena Olivia Amironoaie, a fost emisă această decizie a instantei.

Scandalul a izbucnit în urmă cu mai bine de un an, după ce o filmare a fost făcută publică. În imagini ar fi fost Calistrat Chifan, iar, la un moment dat, acesta ar fi lovit-o pe una dintre enoriaşele Mănăstirii Vlădiceni.

Şi-a cerut scuze şi… nu prea!

După apariţia imaginilor, Calistrat Chifan şi-a cerut scuze, dar, în loc „să-şi toarne cenuşă în cap” până la capăt, faţa bisericească a preferat să arunce un pic vina şi asupra mass-media, susţinând că presa ar fi fost cea care ar fi exagerat în privinţa incidentului.

„Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă și demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societății consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiții feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute și neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele știute. Simt că lecția de la Dumnezeu a fost cu scopul de a vedea că sunt om cu slăbiciune și pot cădea în ispită, dacă nu am trezie în minte.

Nu este doar vina mea personală, chiar o parte din media și-a adus un aport deosebit prin metodele ei clasice de distorsionare a realității lucrurilor, să facă dintr-un călugăr obișnuit un personaj de carton, un impostor, un pericol public, un personaj negativ al societății”, a spus acesta pentru presă la scurt timp după apariţia imaginilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.