Scandalul în care Mihai Chirica este acuzat de discriminare, reluat la o altă instanţă! (EXCLUSIV)

578
Denisa Ionaşcu şi Mihai Chirica
Scandalul de discriminare din Primăria Iaşi s-a mutat

@ Conflictul deschis între Denisa Ionașcu, secretara Consiliului Local, şi primarul Iașului, Mihai Chirica, s-a mutat @ Astfel, dosarul a ajuns pe mesele judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi @ Iniţial, Tribunalul Vaslui a respins acţiunea formulată de Ionaşcu @ Întreg scandalul a izbucnit după ce Chirica a lansat o propunere potrivit căreia secretarii unitaților administrative ar trebui sa-si desfașoare activitatea doar în perioada mandatului primarului

Conflictul deschis între Denisa Ionașcu, secretara Consiliului Local, şi Mihai Chirica, primarul Iașului, continuă.

Astfel, procesul a ajuns pe mesele judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi. Iniţial, judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au respins acţiunea formulată de Ionaşcu.

Sediul Palatului de Justiţie din Iaşi
Palatul de justitie Iasi

Cum a izbucnit scandalul dintre Denisa Ionaşcu şi Mihai Chirica

 

Secretarul CL Iași l-a acţionat recent în judecată pe Mihai Chirica. Denisa Ionaşcu a susţinut că se simte discriminată după ce a început verificarea activității sale. În acțiunea depusă la Tribunal, secretara Consiliului Local a chemat în judecată Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Iași, dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Activitatea Denisei Ionașcu, secretara CL Iași, ar fi trebuit să fie evaluată de primarul Mihai Chirica și doi consilieri locali, Florentin Traian Ciobotaru (PNL) și Camelia Ciornia (PMP). Amintim că Denisa Ionașcu a fost promovată ca secretar în timpul mandatului lui Gheorghe Nichita. Astfel, Ionașcu are aproximativ 11 ani de când ocupă această funcție.

Dan Carlan
Dan Carlan

Martoră într-un dosar ce îl priveşte pe primarul Iaşului

 

Amintim că Denisa Ionașcu are calitatea de martor in dosarul în care primarului Iașului, Mihai Chirica, este cercetat pentru abuz in serviciu și omisiunea sesizarii. Confom unor surse judiciare, declaraţiile date de Denisa Ionașcu în faţa procurorilor nu îi sunt favorabile lui Chirica. Din momentul în care a demarat ancheta respectivă, conflictul dintre cei doi a devenit evident.

Recent, însă, alături de Denisa Ionașcu s-au asezat și membrii Corpului Profesional al Secretarilor Generali ai Comunelor din România, organizaţie condusă de fostul senator ieșean Dan Cârlan. Asta, deoarece Mihai Chirica a trimis către Asociaţia Municipiilor o propunere legislativă prin care secretarii unitaților administrative ar trebui să-şi desfașoare activitatea doar în perioada mandatului primarului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.