„Păpușa rusească a lui Putin” cere la TV ca Rusia să atace România: „Măcar să tragem”

118

Olga Skabeieva, prezentatoarea cunoscută drept „marioneta de fier” a lui Putin, în programul pe care îl găzduiește, pe fondul discuțiilor iscate pe marginea acordului pentru exportul cerealelor prin Marea Neagră, a cerut lovirea unor state NATO, inclusiv România, pentru că vor ajuta Ucraina să-și exporte cerealele prin propriile ape teritoriale.
Ea a spus direct că Rusia ar trebui să atace Turcia sau măcar România și Bulgaria. Olga Skabeieva: „Suntem gata să mergem la război împotriva Turciei? Pentru că mai este și Erdogan care pretinde supremația pe Marea Neagră”. Piotr Tolstoi:”Olga, nu vom ajunge la război cu Turcia.” Olga Skabeieva: ” Dar Bulgaria și România? Îi putem, totuși, lovi”. Olga Skabeieva: „Măcar să tragem”. Piotr Tolstoi: Olga, îi putem lovi, dar trebuie să terminăm mai întâi în Ucraina, să nu fim necugetați și prea încrezători. Tolstoi a mai spus că „Bulgaria și România sunt baze NATO“, iar „coasta Bulgariei este plină de cetățeni ai noștri”, dar că, în același timp, cele două „nu sunt țări cu care trebuie să fim delicați”.
După ce Rusia a decis să renunțe, luni, la acordul ce asigura Ucrainei un coridor securizat pentru transportul cerealelor sale din trei porturi ucrainene de la Marea Neagră, Constanța devine cea mai mare rută alternativă de transport maritim. De la începutul războiului, portul român a gestionat deja o treime din exporturile de cereale ale Ucrainei. Acum, presiunea de tranzit va crește asupra portului Constanța, care în mod tradițional se ocupă de exporturile de recolte ale României și ale vecinilor săi fără ieșire la mare, între care Ungaria și Serbia, notează Reuters. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că dorește să-l convingă pe omologul său rus Vladimir Putin să relanseze acordul privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, care a expirat luni seara, relatează AFP. „Cred că vom reuși să asigurăm continuarea coridorului umanitar vorbind în detaliu cu Putin”, le-a declarat Erdogan jurnaliștilor turci în avionul care îl aducea acasă dintr-un turneu regional, potrivit afirmațiilor sale citate de agenția de presă oficială Anadolu. Șeful statului turc, care a cerut „țărilor occidentale să dea curs așteptărilor lui Putin”, a indicat că urmează să poarte discuții telefonice pe acest subiect cu președintele rus, care s-a opus prelungirii acordului semnat în iulie 2022 la Istanbul cu Ucraina, sub egida Turciei și a ONU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.