Marturie soc in dosarul de coruptie de la Cardiologie. Doctorul Tinica turnat chiar de un colaborator apropiat

5459

@ Magistratii Tribunalului Iasi au inregistrat  astazi „acordul de recunoastere a vinovatiei” a lui Anatoly Gorducala, dirigintele de santier urmarit penal in dosarul de coruptie de la Institutul de Cardiologie din Iasi @ Gorducala a fost acuzat ca a incasat pe nedrept bani de la Cardiologie pentru o „dirigintie de santier” la niste lucrari care nu fusesera realizate

Inca o veste proasta pentru managerul Grigore Tinica de la Institutul de Cardiologie din Iasi cel care a fost trimis recent in judecata  de DNA Iasi pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie. Asta deoarece unul din colaboratorii sai apropiati, personaj cercetat pentru complicitate in acest dosar de coruptie a recunoscut faptele si a semnat cu procurorii DNA un acord de recunoastere a vinovatiei. Este vorba despre dirigintele de santier Anatoly Gorducala cel care ar fi atestat in mod nelegal ca s-ar fi realizat unele lucrari de reparatii capitale la Bloc Operator Sala 3 (Sala Hibrida). Acordul de recunoastere a  vinovatiei a lui Gorducala care probabil a negociat cu procurorii o pedeapa cu supendare trebuie validat de judecatori si din acest motiv documentul a fost inregistrat astazi la Tribunal. Gestul facut de Gorducala ingreuiaza situatia lui Tinica. Practic, in acest fel Gorducala  arata ca faptele care i se imputa lui Tinica si celorlalti complici sunt reale.

Care sunt acuzatiile

Reamintim ca managerul Institutului de Cardiologie „Prof.Dr. G.I.M Georgescu”, Grigore Tinica, directorul economic al unitatii medicale Victor Farcasel si Gabriel Alexoae patronul firmei Almar Med au fost  trimisi in judecata de DNA Iasi la inceputul lunii iunie. Cei trei au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si complicitate la savrsirea acestei infractiuni iar acuzatiile de refera la modul in care s-au cheltuit banii pentru  lucrarile de reparatii capitale la Bloc Operator Sala 3 (Sala Hibrida). Cu privire la aceasta situatie procurorii au efectuat cercetari in legatura cu modul in care  Tinica si Farcasel au platit respectivele lucrari de reparatii catre firma Almar Med SRL in conditiile in care stiau ca acestea fusesera executate de Gemedica SRL. Mai exact, muncitorii firmei Almar Med SRL lucrasera la aceasta sala de operatia dar in subantrepriza SC Gemedica SRL din Bucuresti iar beneficiar fusese Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi care le si receptionase lal data de 20.05.2009. Potrivit procurorilor, sefii Institutului de Cardiologie nu au vrut sa tina cont de acest lucru si au platit firmei Almar Med in data de 29.10.2010,  suma de 408.700 lei. „La data de 29.12.2010 Farcasel Victor a semnat documentul ordonantare de plata nr.1756 prin care s-a dispus cu incalcarea prevederilor legale transferul sumei de  407.000 lei  din contul Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi deschis la Trezoreria Iasi in cel al SC Almar Med SRL pentru plata lucrarilor pretins executate de societate in baza contractului de lucrari nr.9354 din 7.10.2010 desi stia ca aceste lucrari fusesera executate de SC Almar Med SRL Iasi pentru SC Gemedica SRL din Bucuresti in baza contractului nr.217 din 19.12.2008 si receptionate de beneficiarul Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T.Popa din Iasi la data de 20.05.2009”, au constatat procurorii anticoruptie.

Aici apare dirigintele de santier

In plus, potrivit procurorilor acestia au platit ilegal cu suma de 1.700 lei si dirigintelui de santier Anatoly Gorducala in conditiile in care Almar Med nu realizase nici un fel de lucrari suplimentare la sala de operatie si prin urmare nu exista nici o justificare pentru suma primita de acesta. Mai exact lui Gorducala i se achitase o „dirigintie de santier” pentru lucrari pe care nu le supravaghease niciodata deoarece fusesera realizate cu mult inainte. Potrivit unor surse Gorducala este un apropiat a lui Tinica.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.