Secretarul de la Valea Lupului concediat de primar dupa o decizie ANI

1715
Primaria comunei Valea Lupului1
Primaria comunei Valea Lupului si Dumitru Mihailuc

@ Primarul comunei Valea Lupului, Duimitru Mihailuc a fost nevoit sa emita decizia de  incetare a activitatii secretarei Ela Agnes Potochina @ Asta deoarece aceasta a pierdut definitiv procesul prin care a contestat decizia ANI care o gasise in incompatibilitate

Incepand de astazi Consiliul Local Valea Lupului are un nou secretar. Primarul comunei, Dumitru Mihailuc a fost nevoit sa emita dispozitia  nr. 155/13.05.2020 de incetare a activitatii secretarei Ela Agnes Potochina dupa ce aceasta a pierdut definitiv procesul prin care contestase decizia ANI care o gasise in incompatibilitate. Decizia Agentiei Nationale de Integritate a fost emisa in anul 2015, Ela Agnes Potochina a contestat decizia in instanta iar procesul s-a terminat abia la sfarsitul anului trecut. Cu toate acestea, abia acum in luna mai primarul Dumitru Mihailuc i-a aplicat secretarei sanctiunea prevazuta de Lege. „Intre timp am anuntat si Comisia de disciplina pentru secretari de la prefectura care  a sanctionat-o pe doamna Potochina cu 10 la suta din salariu pentru  o perioada de 3 luni. Dupa aceea am facut si o adresa la ANI care ne-a transmis ca sanctiunea care trebuie aplicata acesteia este incetarea activitatii”, a spus Dumitru Mihailuc.

Ela Agnes Potochina a contestat in instanta dispozitia de incetare a activitatii. Contestatia sa a fost inregistrata zilele trecute iar dosarul nu a primit deocamdata termen de judecata (vezi aici). Reamintim ca Potochina a fost gasita incompatibila deoarece in timpul mandatului fostului primar a fost in acelasi timp si secretar si consilier al primarului.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here