Șef al avocaților atac la baionetă împotriva SISTEMULUI: ‘’Colegii amendați si bagati in pușcarie abuziv’’

9334
Marius Striblea
Marius Striblea

@ Într-un discurs susținut astazi la Congresul Avocatilor, avocatul Marius Striblea a anunțat că în curând breasla avocaților va lua atitudine impotriva abuzurilor la care sunt supuși apărătorii din România @ Marius Striblea a avut in vedere faptul că avocatilor le sunt reduse onorariile de catre judecatori, sunt amendati abuziv in sălile de judecate si ajung la inchisoare pentru presupuse infracțiuni săvârșite în exercitarea profesiei @ ‘’ Îi țin cu anii prin sălile de judecată pe cei din oficiu deși există avocați aleși, micșorează nejustificat onorariile sau care chiar îi trimit la pușcărie pe unii pentru presupuse infracțiuni săvârșite în exercitarea profesiei’’, a declarat pentru Dezvaluirea.ro, Marius Striblea @ Acesta a adaugat ca din pacate unii avocati ‘’joacă in alte echipe’’

Avocații nu mai vor sa se lase batjocoriti. Fostul șef al Baroului Iasi, avocatul iesean Marius Striblea, in prezent vicepresedinte al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR) a anuntat ca in curand brealsa pe care o reprezinta va lua atitudine impotriva abuzurilor magistratilor. Marius Striblea a avut un discurs furibund astazi la Congresul Avocatilor anuntand practic o revolutie impotriva sistemului. Acesta considera ca in ultima perioada avocatii sunt supusi din din ce in ce mai frecvent abuzurilor din partea sistemului iar avocatii au fost mult prea diplomati atitudine care nu a dus deloc la schimbarea atitudinii celorlati participanti la actul de justitie fata de aparatori.  ‘’Până când? Unde ajungem? Nu mai avem nici un fel de repere. Toată lumea ne ia la mișto. Adică noi vrem sa fim elegant diplomati, bine crescuti cu toată lumea un lucru firesc. Condiția minima este sa primim la fel.
Însă din toate părțile toată lumea ne umileste ne calca in picioare. Ma refer la cei 25.000 de avocati care ne-au trimis aici intr-un fel sau altul. Acei oameni nu sunt respectati sunt calcati in picioare, sunt desconsiderati. Din punctual meu de vedere va veni o vreme și poate va veni curând cand va trebui sa schimbam aceasta abordare, iar ca să fim o forță trebuie să arătăm asta. Dacă suntem o forță vom fi respectati. Respectul nu se castiga in genunchi, nimeni nu ți-l dă. Noi trebuie sa ne cucerim acest respect’’, a spus Marius Striblea, la congresul UNBR.

”Îi trimit la pușcărie pentru presupuse infracțiuni săvârșite în exercitarea profesiei’’

Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Marius Striblea a spus ca avut in vedere faptul ca avocatii sunt amendati abuziv, unii ajung la inchisoare pentru presupuse fapte săvârșite în exercitarea profesie iar avocatii din oficiu sunt chemati la procese si dupa ce inculpatii isi angajeaza alti aparatori din oficiu. „Nu poți fi diplomat la nesfârșit cu cei care nu se adresează cuviincios colegilor, îi amendează abuziv, îi țin cu anii prin sălile de judecată pe cei din oficiu deși există avocați aleși, micșorează nejustificat onorariile sau care chiar îi trimit la pușcărie pe unii pentru presupuse infracțiuni săvârșite în exercitarea profesiei. Eleganța și diplomația noastre ar trebui condiționate de o prestație similară din partea celorlalți participanți la actul de justiție (procurori, judecatori, politisti-n.r)’’, a declarat Marius Striblea. Acesta a adaugat ca din pacate unii colegi sunt in tabara celor care savarsesc abuzuri impotriva avocatilor. ‘’Sunt convins că eu și generația mea vom reuși până la urmă să impunem respectul pentru avocatură, chiar dacă inclusiv unii din profesia noastră joacă în alte echipe”, a adaugat Striblea.

Chirica revine pe postul de primar. Judecătorii i-au ridicat interdicțiile

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.