Şef din Poliţia Locală, dat în judecată de instituţie! Scandalul a izbucnit de la norma de hrană! (EXCLUSIV)

673
Georgel Grumeza
Georgel Grumeza

@ Un şef din Poliţia Locală a fost dat recent în judecată de instituţie @ Scandalul a izbucnit de la norma de hrană @ Astfel, Poliţia Locală Iaşi cere în instanţă ca Georgel Grumeza să înapoieze suma de 640 de lei

Un şef din Poliţia Locală a fost dat recent în judecată de instituţie! Scandalul a izbucnit de la norma de hrană! Aşadar, Poliţia Locală Iaşi cere în instanţă ca Georgel Grumeza să înapoieze suma de 640 de lei.

Iniţial, acţiunea a fost depusă la Judecătorie, dar magistraţii au decis mutarea procesului. „Instanta admite exceptia necompetentei materiale a Judecătoriei Iasi, invocată din oficiu. Declină competenta de solutionare a cererii de chemare în judecată formulate de reclamanta Politia Locală Iasi în contradictoriu cu pârâtul Grumeza Georgel în favoarea Tribunalului Iasi. Fără cale de atac”, au afirmat judecatorii.

Şef din Poliţia Locală Iaşi, dat în judecată de instituţie!

Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul instantei, reclamanta Politia Locala a solicitat în contradictoriu cu pârâtul obligarea acestuia la plata sumei de 640 de lei, reprezentând contravaloarea normei de hrană necuvenită.

„Pârâtul este în prezent funcționar public, ocupând funcţia de director general adjunct în cadrul instituţiei reclamante. Întrucât în exercitarea funcției publice pârâtul a beneficiat de normă de hrană, conform art. 351 din Legea poliției locale nr. 155/2010 coroborate cu prevederile O.G. nr. 26/1994 și cu cele ale H.G. nr. 171/2015, a fost notificat acesta în vederea restituirii sumei, notificare căreia nu i-a dat curs. Cât priveşte obligația de restituire, a arătat că temeiul acesteia este dat de art. 499 lit. b) din Codul administrativ coroborat cu art. 256 alin. (1) din Codul muncii”, au precizat reprezentantii Politiei Locale.

Georgel Grumeza a cerut respingerea acţiunii

Georgel Grumeza a formulat o întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii ca neîntemeiată. Acesta a arătat, în esenţă, că a formulat o cerere de chemare în judecată prin care a solicitat obligarea pârâtei la revocarea Deciziei Primarului Municipiului nr. 1662 / 19.10.2022, contestând, aşadar, legalitatea măsurii prin care s-a dispus suspendarea de drept a raportului său de serviciu.

El a mai precizat că, la momentul la care i-a fost acordată norma de hrană, avea dreptul de a primi acea normă, sens în care suspendarea ulterioară a raportului de serviciu nu poate constitui temei al restituirii ei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.