Sentinţă în scandalul de la TVR Iaşi! Vasile Arhire pierde procesul intentat Oanei Mihaela Lazăr! FOTO (EXCLUSIV)

673
Montaj Vasile Arhire-fost director TVR Iasi si Oana Lazar
Montaj Vasile Arhire-fost director TVR Iasi si Oana Lazar

@ Sentinţă în scandalul de la TVR Iaşi: Vasile Arhire pierde procesul intentat Oanei Mihaela Lazăr @ Astfel, recent, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins acţiunea formulată de Arhire @ Totul a izbucnit de la o scrisoare deschisă formulată de Oana Mihaela Lazăr

Sentinţă în scandalul de la TVR Iaşi: Vasile Arhire pierde procesul intentat Oanei Mihaela Lazăr! Astfel, recent, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins acţiunea formulată de Arhire.

„Instanta respinge ca neîntemeiată acţiunea având ca obiect acţiune în răspundere delictuală formulată de reclamantul ARHIRE VASILE în contradictoriu cu pârâta LAZAR OANA MIHAELA. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul SINDICATUL ROMÂN AL JURNALIŞTILOR MEDIASIND. Admite cererea pârâtei de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecată. Obligă reclamantul la plata către pârâtă a sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocat”, au spus judecatorii ieseni.

Sentinţă în scandalul de la TVR Iaşi!

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul a început pe data de 30 ianuarie 2023. Jurnalista Oana Lazăr, de la studioul teritorial Iași al Societății Române de Televiziune, cea care a reclamat public unele abuzuri din instituție, a fost chemată recent în judecată de către fostul director executiv al stației, Vasile Arhire.

Conform celor de la MediaSind, acesta este nemulțumit de faptul că, în avertizarea jurnalistei TVR, preluată de mai multe publicații, se făcea referire la calitatea sa de fost colaborator al Securității.

Aceştia au adăugat că fostul șef editorial al TVR Iași, Vasile Arhire, le cere magistraţilor să îi acorde daune morale de 50.000 de lei deoarece “a fost nevoit să apeleze la un psiholog pentru a beneficia de terapie, în vederea reparării traumelor produse prin difuzarea largă a scrisorii denigratoare”.

Scandal izbucnit în sânul TVR Iaşi

La finele anului 2021, jurnalista Oana Lazăr a emis o avertizare publică, prin care a tras un semnal de alarmă privind situația dramatică în care a ajuns una dintre cele mai importante stații teritoriale ale Televiziunii publice, TVR Iași.

Față de aceste acuzații, conducerea TVR a reacționat prin trimiterea la Iași, în zilele de 8 și 9 decembrie 2021, a unei Comisii de cercetare administrativă, formată din directorul editorial al TVR, Cezar Ion, coordonatoarea cu atribuții de director al Direcției de Programe și a TVR 2, Carla Tompea, și juristul Mircea Duca.

Pe întreaga perioadă a audierilor și a administrării de probe, la lucrările Comisiei au participat atât președintele Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind, Cristi Godinac, cât și președintele MediaSind TVR, Sorin Torică, în baza mandatului de reprezentare acordat de membra de sindicat Oana Lazăr, precum și la solicitarea președintei MediaSind TVR Iași, Maria Florea. În urma verificarilor, mandatul lui Arhire la conducerea TVR Iasi nu a mai fost prelungit.

Ce a menţionat Oana Lazăr în scrisoarea deschisă

Cunoscuta realizatoare a emisiunii „Iaşii marilor iubiri” a arătat într-o scrisoare deschisă dată publicităţii că jurnaliştii TVR Iaşi şi-ar fi pierdut independenţa editorială deoarece Arhire ar fi transformat postul de televiziune în feuda sa personală, activitatea editorială fiind, de asemenea, pusă în slujba politicienilor care l-ar fi menţinut în funcţie.

Oana Lazăr a cerut şi demisia lui Vasile Arhire pe motiv că ar fi condus într-un mod defectuos TVR Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.