Serviciul Antidrog al B.C.C.O Iași a primit Placheta de onoare a Ministerului Afacerilor Interne

880

Ieri, 17 iulie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ceremonia dedicată Zilei Ministerului Afacerilor Interne. Cu această ocazie specială, polițiștii care s-au remarcat prin activitatea lor au fost recompensați cu plachete și embleme de onoare.
În cadrul festivității, Serviciul Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, reprezentat prin șeful acestuia, comisar șef de poliție Parfene Cătălin, a primit Placheta de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, în semn de apreciere a activității desfășurate și rezultatelor deosebite obținute.
Astfel, echipa polițiștilor Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Iași a contribuit decisiv în obținerea de probe relevante în dosare penale instrumentate de D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Iași, ducând astfel la destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, implicate în comiterea unor fapte grave.

Șeful Serviciului Antidrog, din cadrul B.C.C.O. Iași, comisar șef Parfene Cătălin a declarat: ,,Mă bucur că am reprezentat cu onoare serviciul pe care îl conduc.
Consider că este o încununare a unor eforturi deosebite care au avut drept izvor pasiunea pentru această muncă.
Doresc să precizez faptul că aceste eforturi sunt ale unei echipe întregi, cea a Serviciului pe care îl conduc, dar și a celorlalți colegi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, oameni cu o dăruire deosebită.
Acest premiu este o recunoaștere a activității din ultimii ani, perioadă în care Serviciul Antidrog Iași a avut rezultate remarcabile și s-a clasat constant printre primele servicii pe țară din acest domeniu.
În ultimii trei ani, Serviciul a realizat peste 100 de acțiuni operative finalizate cu aproximativ 200 persoane reținute de procurori..
Acțiunile realizate au vizat atât o gamă largă de infracțiuni conexe celor de trafic de droguri, precum și persoane abile și periculoase afiliate unor importante grupări infracționale organizate ce acționau la nivel local și național și cu legături și conexiuni cu alte grupări infracționale ce acționau în străinătate.
Au fost astfel destructurate importante grupări infracționale organizate care aveau ca obiect principal de activitate introducerea în țară și traficul de droguri de risc și de mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive, tipurile de droguri confiscate fiind dintre cele mai diverse, de la cannabis, la comprimate ecstasy, cocaină și heroină precum și o gamă variată de substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive sau chiar substanțe dopante cu grad de risc și de mare risc.
Au fost identificate și desființate mai multe culturi de cannabis de tip in-door și out-door, confiscate importante cantități de cannabis, cocaină și comprimate ecstasy introduse fără drept în țară, cel mai adesea prin intermediul serviciilor de coletărie și arestate mai multe persoane implicate în traficul cu heroină.
De asemenea, a fost identificată și destructurată o importantă grupare infracțională organizată specializată în producerea și fabricarea în cadrul unui laborator clandestin de substanțe dopante cu grad mare de risc și importul și exportul de astfel de substanțe, acțiune realizată în cadrul unei cooperări cu autoritățile din Republica Moldova.
Pe lângă infracțiunile menționate, membrii grupărilor organizate săvârșeau o gamă largă de infracțiuni în cadrul acestor grupări, pornind de la spălare de bani la cămătărie, șantaj, proxenetism infracțiuni informatice și falsuri.
Toate rezultatele noastre au fost obținute împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași.
Totodată, aceste rezultate nu puteau fi obținute fără un sprijin constant și susținut al partenerilor noștri, cărora țin sa le mulțumesc pe această cale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.