Soc. Cel mai longeviv primar din Romania va fi demis. Postarnac: „N-am furat nimic”

5158
Costica Postarnac
Costica Postarnac

@ Este primar PSD din anul 1992 fiind in prezent la al 7 lea mandat @ Agentia Nationala de Integritate a transmis recent prefecturii dispozitia de eliberare din functie a lui Costica Postarnac, primarul comuei Ipatele, judetul Iasi @ ANI a constatat ca Postarnac s-a aflat in conflict de interese deoarece  a inchiriat terenurile comunei unei firme conduse de sotia sa @ „Asta-i Romania. Unii sunt condamnati penal si stau in functii iar eu pentru un fleac trebuie sa plec”, a spus sec Postarnac

Agentia Nationala de Integritate a somat recent Prefectura judetului Iasi sa puna in aplicare dispozitia de eliberare din functie a lui Costica Postarnac, primarul comunei Ipatele. Mai mult decat atat, ANI a transmis ca in cazul in care nu va fi pusa in aplicare decizia de eliberare in functie a lui Costica Postarnac reprezentantii prefecturii se vor alege cu o plangere penala. „Mentionam de asemenea faptul ca, in situatia in care nu veti duce la indeplinire dispozitiile Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr.446/8.02.2018 in sensul eliberarii din functie a domnului Postarnac Costica, Agentia Nationala de Integritate va dispune sanctionarea contraventionala a persoanelor care se fac  vinovate sau dupa caz, va sesiza organele de cercetare penala in conformitate cu dispozitiile legale”, a transmis ANI printr-o adresa trimisa la Prefectura Iasi. In aceste conditii prefectul judetului nu are de ales iar urmatoarele zile trebuie sa emita ordinul de eliberare din functie a lui Postarnac.

Terenul primariei inchiriat sotiei

Decizia nr.446/2018 a Inaltei Curti la care face referire ANI se refera la sentinta prin care magistratii au respins cererea lui Costica Postarnac de a anulare nr.23719/12.06. 2015 emis de ANI in cazul primarului de la Ipatele. Conform acestui raport, Costica Postarnac s-a aflat in conflict de interese deoarece in calitate de primar a semnat un contract si un act aditional prin care Primarie Ipatele inchiria o suprafata importanta de teren catre societatea Agricola Ipatele, firma condusa de sotia edilului. „In exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat doua acte aditionale la Contractul de inchiriere din data de 31 iulie 2007 privind majorarea suprafetei de pasune inchiriata, de la 526,46 ha – la 554,82 ha, acte aditionale incheiate intre Consiliul Local Ipatele si Societatea Agricola Ipatele (societate în cadrul căreia soția persoanei evaluate detine calitatea de președinte al consiliului de administratie). Unul dintre actele adiționale prin care se prelungește perioada de inchiriere a pasunii a fost semnat, din partea Consiliului Local Ipatele, de catre primarul comunei, iar, din partea Societatii Agricole Ipatele, a fost semnat de către soția persoanei evaluate”, au constatat inspectorii ANI.

In concluzie ANI a constatat ca primarul de la Ipatele s-a aflat in conflict de interese si prin urmare, conform Legii, Postarnac nu mai poate fi edil al comunei cel putin trei ani. Costica Postarnac a contestat la Curtea de Apel Iasi, raportul ANI si a castigat procesul. Numai ca ANI a  facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie iar pe 8 februarie a.c magistratii bucuresteni au casat sentinta Curtii de Apel Iasi mentinand valabilitatea  raportului ANI. Daca judecatorii ieseni au aratat, cand i-au dat dreptate lui Postarnac ca respectivul contract de inchiriere a fost semnat de edil in numele Consiliului Local, magistratii Inaltei Curti au aratat ca in orice unitate administrativa comunala, primarul este puterea executiva si prin urmare respectivul contract nu putea fi semnat fara acordul sau.

Postarnac: „N-am furat nimic”

Constactat de jurnalistii Dezvaluirea.ro, Costica Postarnac a spus ca este revoltat de ceea ce i se intampla, adaugand ca va contesta in justitie ordinul de eliberare din functie al prefectului. „Sunt primari condamnati care raman pe functie iar eu trebuie sa plec pentru un fleac. Au constatat si cei de la ANI ca nu s-a furat nimic. In tara asta hotii striga hotii. Oricum voi contesta in instanta ordinul prefectului”,  spus Costica Postarnac.

Primar din anul 1992

Costica Postarnac este unul dintre cei mai longevivi primari din Romania. Acesta este primar social-democrat al comunei Ipatele inca din anul 1992  fiind in prezent la al 7 lea mandat. Costica Postarnac este de asemenea unul dintre cei mai influenti primari din PSD Iasi, detinand in mai multe randuri calitatea de vicepresedinte al organizatiei judetene.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.