Vinuri ecologice cu ajutorul fondurilor europene. Un fermier din Cotnari a dat lovitura

7368
Paul Besleaga si vinurile sale

 

@ Paul Besleaga, un fermier din Cotnari a dezvoltat o afacere in viticultura si pomicultura cu ajutorul fondurilor europene @ Vinurile de o calitate unica produse la ferma sa din Cotnari sunt expuse pentru vanzare la popasul din localitate cel aflat la marginea drumului national care face lagatura cu judetul Botosani

Iata ca finantarile europene ne aduc si unele povesti de succes. Astfel, cu ajutorul unor fonduri europene obtinute prin programele destinate tinerilor fermieri, programe gestionate de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Paul Besleaga a dezvoltat o afacere de succes in domeniul viticulturii si pomiculturii. Fondurile europene i-au fost de folos pentru a  infiinta si extinde plantatiil dar pentru achizitia unor utilaje agricole. Acum munca, rabdarea si perseverenta au dat roade. Paul Besleaga vinde cirese la export iar impreuna cu fratii sai a infiintat la Cotnari, Casa de Vinuri AVO . De curand Casa de Vinuri a fratilor Besleaga a deschis un magazin de vinuri chiar in incinta Popasului Cotnari, popas aflat la marginea drumului national care face legatura dintre judetele Iasi si Botosani prin Harlau. Vinurile fratilor Besleaga sunt ecologice avand toate certificarile necesare.

Cifra de afaceri a casei de vinuri a Casei de Vinuri AVO nu poate rivaliza  cu cea a producatorului vecin SC Cotnari SA, insa fratii Besleaga ofera garantia unor vinuri de inalta clasa care sunt in afara oricarei productii industrializate. „Noi familia Besleaga suntem o familie cu  o traditie indelungata in domeniul viticol. Suntem printre putinii producatori particulari din Podgoria Cotnari de vinuri linistite care au rezistat in fata concurentei puternice facute de vinurile industriale. Noi nu umblam cu prostii, la noi vinul se face din struguri si nu punem chimicale. La noi vinul vindeca nu imbolnaveste. Cei care au cumparat de la noi prima data au devenit clienti permanenti”, a spus Paul Besleaga. Sortimentele expuse pentru vanzare la Casa de Vinuri AVO sunt Grasa de Cotnari-sec si demisec, Tamaioasa Romaneasca – sec si demisec, Traminer – sec, Feteasca Regala – demisec, Chardonnay – sec sau Sauvignon Blanc- sec.

In functie de preferinte vinul poate fi cumparat imbuteliat sau vrac. Pretul unui litru de vin este de circa 7 lei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.