Alegeri 2020: Movilă pleacă acasă. Combinatorul PSD, rezultat rușinos în municipiul Iași

1362
Petru Movila si Marius Ostaficiuc
Petru Movila si Marius Ostaficiuc

@ Sunt șanse mari ca Petru Movila sa nu mai prinda un loc de deputat @ In timp ce la nivel national PSD pare sa fi castigat alegerile, in municipiul Iasi organizatia condusa de Marius Ostaficiuc s-a clasat pe locul 3

Surpriză si la Iași la aceste alegeri parlamentare. Astfel, există șanse mari Petru Movilă unul dintre cei mai vechi parlamentari de Iași nu mai prindă un loc de deputat si asta deoarece PMP, formatiunea politica pe listele careia a candidat pare sa nu treaca pragul electoral. Astfel, chiar daca in judetul Iasi, PMP este cotat cu  circa 5,5 la suta la nivel national formatiunea se afla inca sub prag 4,9 la suta. In plus, chiar daca pe Facebook si in alte gazete care îi sunt prietenoase Ostaficiuc trâmbițează că a caștigat alegerile la Iasi, realitatea este cu totul alta. Astfel, in municipiul Iasi, PSD se afla pe locul 3, dupa USR si PNL. USR a revenit pe primul loc in municipiu. Sa nu uitam sa mentionam ca Ostaficiuc a fost numit combinator chiar de seful sau Maricel Popa, presedintele organizatiei judetene a PSD.

Ostaficiuc deputat cu voturile de la țară

În aceste condiții Ostaficiuc care se afla pe locul 3 pe lista PSD la Camera Deputatilor devine deputat datorita voturilor obtinute de partid in comune si orase. Potrivit rezultatelor finale provizorii, in judetul Iaşi PSD a obţinut 26% dintre voturi, PNL putin peste 25%, USR-PLUS 20%, iar AUR 12%. PSD are deocamdata un procent mai mare la Senat 26,1%  dar mai mic la 25,8% – 52.817, în timp ce liberalii au avut 24,9% la Senat şi, respectiv, 24,5% la Cameră. USR a inregistrat circa 20 la suta la Iasi. Astfel, PSD va avea trei deputati Vasile Toma, Vasile Cîtea şi Marius Ostafiu şi un de senator Maricel Popa. PNL poate miza deocamdata pe trei deputati Alexandru Muraru, Sorin Năcuţă şi Alexandru Kocsis) şi un senator Iulia Scântei. USR Plus a obtinut doua mandate de deputat Cosette Chichirau si Monica Berescu si un senator. De la AUR devine deputat deocamdata Marius Albisteanu. Dupa numaratoarea finala si redistribuiri unele partidele mai pot obtine mandate de deputati si senatori.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.