Medic sef de la Socola gasit incompatibil de ANI

2201

@ Agentia Nationala de Integritate a constatat ca medicul Dorina Donciu s-a aflat in incompatibilitate  deoarece a fost si sef de sectie la Pshiatrie si  manager de firma

Agentia Nationala de Integritate a emis astazi un comunicat de presa potrivit caruia medicul iesean Dorina Donciu de la Spitalul de Psihiatrie Socola s-a aflat in incompatibilitate in perioada 2016-2017 deoarece a detinut functii de conducere atat la unitatea medicala mentionata cat si la o firma privata. „In perioada 16 noiembrie 2016 – 01 iulie 2017 a detinut functia de sef Sectia Psihiatrie I simultan cu calitatea de asociat unic, respectiv de administrator al SC Vital Medical Center Memory S.R.L., incalcand astfel dispozitiile art. 185, alin. (15) și ale art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006”, se arata in comunicatul ANI.

Legea nr.95/2006 mai este numita si Legea privind reforma in sanatate. Articolele din aceasta Lege invocate si de ANI, stabilesc ca persoanele care detin functii de conducere  in unitatile medicale de stat nu pot administra si societati comerciale. Daca decizia ANI va ramane definitiva, Dorina Donciu nu va mai putea ocupa functii de conducere in institutii de stat timp de trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.