Şocant! Medic prins drogat la volan, pe o stradă din Iaşi! Bărbatul a recunoscut că fumase canabis! (EXCLUSIV)

3753
Un medic cu un stetoscop in mana
Un medic cu un stetoscop in mana

@ Caz şocant, la Iaşi: un medic a fost prins drogat la volan @ Culmea, cadrul medical a recunoscut totul în faţa poliţiştilor ieşeni @ Acum, bărbatul a fost amendat penal cu suma de 7.500 de lei, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Caz şocant, la Iaşi! Un medic a fost prins drogat la volan! Culmea, cadrul medical a recunoscut totul.

Astfel, la finele săptămânii trecute, Loic Martial Baptiste Vivien Dupas a fost amendat penal de către magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi cu suma de 7.500 de lei, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Canabis, sub diverse forme, pe o masă
Canabis, sub diverse forme, pe o masă

Şocant: medic prins drogat la volan, pe o stradă din Iaşi!

 

Procesul medicului stomatolog Loic Martial Baptiste Vivien Dupas a început pe data de 17 noiembrie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea sa în judecatî sub acuzaţia de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Pe 3 februarie 2022, la ora 22.40, inculpatul a fost prins conducând un autoturism pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive, respectiv sub influenţa canabisului, având o valoare de 12.23 la momentul prelevării (o valoare ≥ 10 este corespunzătoare unei alcoolemii de 1,1 g/l alcool pur în sânge)”, au spus oamenii legii.

Politia Rutiera
Politia Rutiera

Doctorul, prins cu marfa în maşină

 

În seara respectivă, un echipaj de Poliţie a observat că un autoturism se deplasa sinuos pe bulevardul Chimiei. Aşadar, agenţii au decis să tragă pe dreapta vehiculul, pentru a verifica cine se afla la volan.

„Agenţii care au oprit autoturismul condus de către inculpat au observat că acesta avea pupilele dilatate, având şi un comportament suspect, iar, din interiorul maşinii în cauză, emana un miros înţepător, specific canabisului. S-a procedat la efectuarea controlului autovehiculului, ocazie cu care, în consola dintre cele două scaune din faţă, au fost identificate un recipient din sticlă, de culoare fumurie, cu capac din lemn, ce conţinea un produs vegetal de culoare verde-oliv, tocat mărunt, cu miros înţepător, suspect a fi canabis;

un recipient din sticlă de mici dimensiuni, transparent cu capac metalic de culoare roşu cu alb, ce conţinea un produs vegetal de culoare verde-oliv, tocat mărunt, cu miros înţepător, suspect a fi canabis; un vaporizator (ţigară electronică) marca Mightz, de culoare neagră, ce conţinea un produs vegetal e culoare verde-oliv, tocat mărunt, cu miros înţepător, suspect a fi canabis; o cutie metalică de mici dimensiuni, de culoare neagru cu verde, ce conţinea pilule de culoare alb-verzui”, au spus anchetatorii.

Loic Martial Baptiste Vivien Dupas a recunoscut totul

 

Cu ocazia efectuării controlului corporal asupra şoferului, în buzunarul interior al hanoracului a fost găsit un staniol ce conţinea frunze inflorescente şi seminţe, sub forma unor muguri, cu miros înţepător, de culoare verde-oliv, suspect a fi canabis. Medicul a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, la ora 23.07, rezultatul fiind negativ.

Fiind de acord cu prelevarea de probe de sânge şi urină, bărbatul a fost dus la spital, unde cadrele medicale i-au recoltat o mostră biologică cu trusa de prelevare a sângelui şi a urinei pentru determinarea substanţelor psihoactive. Pe 18 februarie 2022, IML a emis Buletinul de Toxicologică-Droguri care indică faptul că, pe 4 februarie 2022, ora 00:05, respectiv 00:02, în probele prelevate de la inculpatul s-au pus în evidenţă ser THC (substanţă activă cannabis) – 8.7 ng/ml şi 11-OH-THC (metabolit activ cannabis) – 4.0 ng/ml, urină: THC-COOH (metabolit inactiv cannabis) – 724.9 ng/ml.

„Cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, inculpatul a recunoscut că, în dimineaţa zilei de 3 febraurie 2022, între orele 8.00 şi 9.00, a fumat aproximativ 0,2 grame de canabis cu o ţigară electronică/vaporizator, iar, în jurul orei 14.00, a mers singur în apropierea adresei la care locuieşte, unde s-a întâlnit cu un bărbat de la care a mai cumpărat canabis, plătind 900 de lei pentru 12 grame. El a mai declarat că, pe parcursul zilei, nu a mai consumat alte substanţe, iar, în jurul orei 22.00, a coborât din apartament şi a urcat la volanul autoturismului, pe care l-a condus pe bulevardul Chimiei. Totodată, a declarat că recunoaşte şi regretă fapta comisă”, au încheiat oamenii legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.