Șpăgile de la Cardiologie negociate pe șoptite. Urechile unui expert chemate la bara

1590
Eugen Bitere
Eugen Bitere

@ In dosarul in care Eugen Bitere, medic chirurg la Institutul de Boli Cardiovasculare este acuzat de 11 fapte de luare de mita judecatorii au dispus expertizarea inregistarilor ambientale, a discutiilor dintre chirurg si pacienti @ Surpriza, expertul a stabilit ca ’’inregistrarile’’ au fost modificate @ De aceea la ultimul termen de judecata, in urma cu trei zile instanta a cerut audierea expertului pentru ca acesta sa aduca unele lamuriri

Dosarul de coruptie al medicului chirurg Eugen Bitere de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi ia o intorsatura neasteptata avand in vedere ca sunt contestate probele care pana acum erau considerate imbatabile si anume inregistrarile ambientale, adica discutiile dintre doctor si pacienti. Este vorba despre discutiile legate de planificarea operatiilor si sumele de bani care i-ar fi fost remise medicului inainte sau dupa efectuarea acestora. Pentru ca inregistarile erau neclare judecatorii de la Tribunal au dispus expertizarea lor. Aceasta a fost realizata de expertul criminalist, Emilian Ursu. Insa, la finalul expertizei acesta a ajuns la o concluzie care a uimit pe toata lumea. Expertul a transmis instantei ca in cazul a 5 CD-uri cu inregistrarile ambientale nu poate stabili autenticitatea lor. De asemenea acesta a mai spus ca ‘’exista suspiciuni privind editarea lor’’ adica s-a intervenit pe respectivele inregistrari. In total sunt 7 CD-uri cu inregistrari. In aceste conditii avocatul Ionel Nichita, aparatorul lui Bitere a cerut judecatorilor sa fie audiat expertul pentru a lamuri situatia. Ionel Nechita crede ca inregistrarile dar si  transcrierea lor au fost modificate in defavoarea lui Bitere, adica sa se potriveasca cu restul materialului probator intocmit de procuror. Expertul Emilian Ursu urmeaza sa fie audiat pe 29 iunie a.c la Tribunalul Iasi (vezi aici).

A luat spaga de 11 ori

Bitere a fost trimis in judecata in aprilie 2019 dupa ce anterior a fost arestat preventiv pentru luare de mita. Acesta este judecat de 11 fapte de luare de mită. O faptă imputată medicului ieşean datează din octombrie 2016, atunci când Bitere ar fi pretins de la pacientul S.D.I. suma de 7.000 de lei în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. Procurorii spun că pacientul nu a putut obţine această sumă, aşa că i-a oferit chirurgului, printr-un intermediar, „doar” 4.000 de lei. O a doua faptă imputată lui Eugen Bitere este plasată în perioada 2 februarie – 16 februarie 2017, când doctorul ar fi primit 1.000 de lei de la o pacientă pentru a efectua o intervenţie chirurgicală. De asemenea, in cursul lunii aprilie, Eugen Bitere ar fi pretins pacientului P.V., dar şi fratelui acestuia, suma de 1.500 de euro pentru o operaţie. „Deoarece cei doi nu dispuneau de această sumă de bani, a acceptat şi primit în cursul lunii mai 2017 suma de 4.500 lei de la P.G. după ce a efectuat actul medical”, au precizat anchetatorii. De asemenea, pe 6 iunie, chirurgul ar fi cerut tot 1.500 de euro, însă de această dată de o pacientă şi fiica acesteia. Pe 15 iunie, Eugen Bitere ar fi pretins 1.500 de euro de la un pacient, primind efectiv suma de 1.300 de euro.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.