Garda de Mediu a sesizat Politia dupa ce a descins la Primaria Raducaneni

2102
Viorel Ilie Raducaneni fuge

@ Garda de Mediu a demarat o ancheta in comuna Raducaneni unde primarul Viorel Ilie a exploatat ilegal cariere de nisip cu ajutorul prietenului sau, afaceristul Gheorghi Telechi @ Mai mult decat atat Garda de Mediu a  descoperit o groapa ilegala de gunoi in comuna Raducaneni si urmeaza sa ia masuri @ De asemenea a fost sesizata si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si asta deoarece carierele de nisip nu erau autorizate

Ilegalitatile de la Raducaneni au ajuns in atentia Politiei dupa ce Garda de Mediu a efectuat un control atat la cariera de nisip din Bohotin pe  care primarul Viorel Ilie o exploata cu ajutorul firmei prietenului sau, afaceristul local Gheorghi Telechi, cat si la groapa de gunoi de pe dealul Muchia Surpei. In legatura cu  cariera ilegala de unde firma lui Telechi cara nisip pentru ca Ilie sa-l foloseasca pentru reparatiile la drumuri Garda de Mediu a transmis ziarului on-line Dezvaluirea.ro ca a sesizat Politia dar si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale. „Garda Nationala de Mediu Comisariatul Judetean Iasi a realizat verificarea in teren a unor aspecte privind protectia mediului pe raza comunei Raducaneni atat la o exploatare de nisip cat si la un amplasament afectat de abandonari de deseuri. Pentru inspectia de la exploatarea de nisip deoarece aspectele sesizate exced cadrului institutional al Garzii Nationale de Mediu a fost informat IPJ Iasi si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale – Compartimentul de Inspectie Teritoriala Campulung Moldovenesc”, a transmis Garda de Mediu.

 

De asemenea comisarii Garzii de Mediu au mai precizat ca nu au finalizat inca controlul privind groapa de gunoi ilegala din Bohotin de pe dealul Gura Surpei. „Controlul la amplasamentul unde s-a constatat abandonarea de deseuri de diverse tipuri nu a fost inca finalizat necesitand informatii suplimentare”, a mai transmis Garda de Mediu.

In ceea ce priveste exploatarile ilegale de gunoi din zona, cele in care apare si numele lui Telechi si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a facut o sesizare in urma cu doi ani. Asta deoarece firma lui Telechi exploata de asemenea ilegal nisip dintr-o cariera de la Costuleni in beneficiul primariei conduse de Mirica Dodan.

Masina primariei cara gunoaie

In ceea ce priveste groapa de gunoi ilegala aceasta are dimensiuni impresionanta si a fost amenajata intr-o fosta cariera de piatra de pe dealul Gura Surpei din Bohotin. Jurnalistii Dezvaluirea.ro au fotografiat recent masina primariei in timp ce se ducea cu gunoiul pentru a-l arunca in groapa ilegala. Cand a vazut ca este fotografiat soferul a facut cale intoarsa nu a mai aruncat gunoiul. Mai mult amanunte despre cele relatate mai sus am publicat in articolul ”Jaf la Raducaneni ! Primarul plateste drumurile cu materiale furate de la stat” din 20 mai a.c.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.