Nașul de tren reținut pentru șpagă a fost achitat. ‘’Nu exista probe’’

3751
sorin ceviuc
sorin ceviuc

@ Tribunalul Iasi a decis astazi achitarea lui Sorin Ceviuc nasul de trei care a fost trimis in judecata deoarece ar fi luat mita de trei ori de la trei ‘’calatori’’ de pe ruta Iasi-Suceava @ Judecatorii au decis achitarea deoarece au constatat ca nu exista probe suficiente in dovedirea faptului ca Sorin Ceciuc a primit mita @ ‘’Coruptia de la CFR nu este la nasii de tren ci in contractele paguboase incheiate in ultimii 30 de ani’’, a spus avocatul Ionel Nechita, aparatorul lui Ceviuc

Achitare spectaculoasa intr-unul din dosarele de coruptie finalizate ca urmare a unei operatiuni declansate la nivel national pentru pedepisrea controlorilor de tren care bagau bani in buzunar in loc sa elibereze bilete de calatorie. Achitarea s-a produs intr-un din dosarele care s-au judecat la Iasi si anume in cazul lui Sorin Ceviuc cel care a fost trimis in judecata pentru ca ar fi primit mita de trei ori in timp ce controla calatorii care circulau pe ruta Iasi-Suceava. Sorin Ceviuc a fost achitat pentru trei fapte de luare de mita si trei fapte de abuz in serviciu. Asta deoarece s-a constatat ca nu exista probe suficiente in dovedirea faptului ca Sorin Ceviuc a primit mita. Astfel, Sorin Ceviuc angajat pe unul din posturile de controlori de la Suceava ai Regionalei CFR Calatori Iasi a fost trimis in judecata pentru ca in calitate de ‘’conductor de tren’’ a primit la data de 19.06.2012 de la doi investigatori sub acoperire in doua randuri suma de 28 de lei iar la data de 24.09.2012 de la un alt investigator sub acoperire suma de 10 lei ‘’in scopul de a nu indeplini acte care intrau in indatoririle sale de serviciu constand in revizia legitimatiilor de calatorie, in sensul ca nu a eliberat bilet de tren permitand astfel circulatia celor trei calatori fraudulosi pe distanta Iasi – Suceava’’.

Avocatul Ionel Nechita: ‘’coruptia nu e la nașii de tren’’

Potrivit unor surse, in afara de probele, mai exact inregistrarile efectuate de politistii sub acoperire care au recurs la propriile provocari nu au existat ale dovezi concludente si de aceea judecatorii au decis sa-l achite pe Ceviuc. ‘’Procurorii care au ascultat glasul rotilor de tren au fost inspirati si sensibilizati in acelasi timp considerand ca CFR sunt in declin datorita micii coruptii promovata de nasii de tren care căpușează bugetul prin netaxarea calatorilor fara bilet scapandu-le din vedere ca adevarata mare coruptie se odihneste in contractele paguboase incheiate in ultimii 30 de ani’’, a spus avocatul Ionel Nechita, aparatorul lui Ceviuc.

Zeci de nasi judecati la nivel national

Operatiunea de starpire a ‘’coruptiei’’ in randul nasilor de tren a demarat pe 17.03.2011 cand mai multi lucratori de la Sectia Regionala de Politie Transporturi Brasov s-au sesizat din oficiu dupa ce au vazut ca in trenul de pe ruta Brasov – Bucuresti nasul de tren a luat mita de la mai multi calatori. Ulterior cercetarile s-au extins si zeci de nasi de tren au fost trimisi in judecata la nivel national in mai multe dosare. Ceviuc a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Ceviuc a fost doar retinut in dosar, nu s-a dispus arestarea sa preventiva.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.