Ultimul gest disperat al avocatei ucise de iubit. Urmele găsite pe trupul asasinului

5563
Monica Cioata
Monica Cioata

@ Procurorii au solicitat instanței examinarea fizică a avocatului Sebastian Felecanu, acuzat de uciderea iubitei sale, avocata Monica Cioată @ Pe trupul lui Felecanu s-au vazut urme de zgârîeturi dar avocatul a refuzat examinarea fizică @ Magistrații Curții de Apel Iași au admis cererea de examinare fizică formulată de procurori @ Într-o ediție anterioară am arătat ca Felecanu și-a lovit iubita și, aflată într-o stare de inconștiență a apucat-o de gât, a târtât-o până la geam și a aruncat-o pe fereastră

Noutăți în dosarul în care avocatul iesean este acuzat ca și-a ucis iubita, avocata Monica Cioată. Astfel, magistrații Curții de Apel au aprobat cererea procurorilor ca Sebastian Felecanu sa fie examinat fizic. Procurorii l-au întrebat pe Felecanu daca acceptă să fie examinat fizic dar acesta a refuzat. ‘’Fiind întrebat de procuror dacă îşi dă consimţământul pentru examinare fizică, Felecanu Sebestian a declarat că nu îşi dă consimţământul pentru examinarea fizică, fiind întocmit în acest sens un proces-verbal. Prin urmare, dat fiind caracterul urgent al prelevării probelor de pe corpul numitului Felecanu Sebastian dat fiind că acesta prezenta urme vizibile de zgâriere (excoriaţii) apărute, probabil, în urma conflictului cu numita Cioată Monica, s-a dispus prin ordonanţa din data de 19.06.2021, ora 16:50, examinarea fizică a acestuia, prin prelevarea de probe prin tamponare cu beţişoare sterile din depozitul subunghial al degetelor de la ambele mâini, de către specialiştii criminalişti din cadrul BITSLF Iaşi, precum şi examinarea fizică de către medicii legişti din cadrul I.M.L. Iaşi, în vederea stabilirii felului şi caracterului leziunilor corporale, direcţiei localizării şi modului de producere a acestor leziuni, instrumentul probabil prin intermediul căruia au fost produse precum şi poziţia părţilor implicate în conflict în momentul realizării leziunilor’’, se arata in decizia magistraților Curții de Apel. Procurorii au decis sa-l examineze deoarece au observant că Felecanu prezenta ‘’excoriaţii în zona mandibulară stângă, de 1-2 cm, o excoriaţie în zona pectorală dreapta, deasupra mamelonului şi două excoriaţii omoplat dreapta, în apropierea braţului’’.

A strâns-o de gât

Este posibil ca Monica Cioată să se fi aparat inainte sa fie ucisa de Felecanu. Felecanu și-a lovit iubita și, aflată într-o stare de inconștiență a apucat-o de gât, a târtât-o până la geam și a aruncat-o pe fereastră. ‘’Din raportul de medico–legal de necropsie, a rezultat că numita Cioată Monica a fost sugrumată de către autor, aceasta prezentând  echimoze şi excoriații la nivel cervical produse prin loviri prin mijloace contondente sau comprimare prin mijloc contondent (mână)”, agresiuni ce au determinat o stare de semi–conştienţă sau inconştienţă a victimei. Conflictul dintre concubini a fost atât fizic, cât şi verbal, victima prezentând urme de violenţă la nivelul feţei, urme de comprimare cu degetele la nivelul gâtului, cât şi alte violenţe produse prin lovire cu corp dur. De altfel, și pe corpul inculpatului au fost identificate urme ale conflictului. În timpul scandalului, vecinii au auzit zgomote ca și cum persoanele se alergau prin casă, se izbeau de diverse obiecte ori mutau piese de mobilier, iar numita Cioată Monica avea un strigăt de disperare’’, se arata in sentinta prin care s-a dispus arestarea lui Felecanu.

Ultimele cuvinte

Intr-o editie anterioara, in articolul repostat mai jos am aratat ca Monica Cioata l-a implorat cu ultimele cuvinte pe Felecanu să nu o ucidă. ‘’Astfel, martorii care locuiesc în apartamentele situate dedesubt ori lateral faţă de apartamentul în care a avut loc conflictul, au declarat că în apartamentul numitului Felecanu Sebastian a avut loc un conflict, o femeie a ţipat de mai multe ori „de disperare, ca şi cum se temea de ceea ce voia să-i facă bărbatul”, a strigat de mai multe ori „Nu! Nu! Nu!, ca şi cum nu voia ceva”, iar la sfârşit s-a auzit un ţipăt: „Aaaa” şi o bufnitură’’, se arata in actele de urmărire penală.

Ultimele cuvinte ale avocatei ucise în centrul Iașului. Scene de groază filmate de tânără cu telefonul

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.