Ultimele cuvinte ale avocatei ucise în centrul Iașului. Scene de groază filmate de tânără cu telefonul

185329
Monica Cioata
Monica Cioata

@ Monica Cioată l-a implorat pe Sebastian Felecanu să nu o omoare @ ‘’ Astfel, martorii care locuiesc în apartamentele situate dedesubt ori lateral faţă de apartamentul în care a avut loc conflictul, au declarat că în apartamentul numitului Felecanu Sebastian a avut loc un conflict, o femeie a ţipat de mai multe ori „de disperare, ca şi cum se temea de ceea ce voia să-i facă bărbatul”, a strigat de mai multe ori „Nu! Nu! Nu!, ca şi cum nu voia ceva”, iar la sfârşit s-a auzit un ţipăt: „Aaaa” şi o bufnitură’’, se arata in actele de urmărire penală @ Femeia fost sugrumata și aruncata pe fereastra @ Comportamentul violent al avocatului era determinat de consumul de alcool @ Felecanu se îmbăta uneori și urina prin casă @ Elocventă în acest sens este și filmarea realizată de victimă în timpul conviețuirii cu inculpatul, în care acesta urina pe un dulap din dormitor, în timpul nopții, când se afla și sub influența băuturilor alcoolice. De altfel, consumul de alcool pare să fie cel care este declanșator pentru manifestările agresive verbal și fizic ale inculpatului’’, se arată în sentința de arestare pronunțată în dosar de magistratii Curtii de Apel Iași

Ultimele cuvinte ale avocatei Monica Cioată care a decedat in iunie 2021 dupa ce a fost aruncata de la etajul 6 al unui bloc din zona Târgu Cucului, municipiul Iași, de concubinul sau, avocatul Sebastian Felecanu au fost să-l implore pe agresor sa nu o ucida. ‘’Astfel, martorii care locuiesc în apartamentele situate dedesubt ori lateral faţă de apartamentul în care a avut loc conflictul, au declarat că în apartamentul numitului Felecanu Sebastian a avut loc un conflict, o femeie a ţipat de mai multe ori „de disperare, ca şi cum se temea de ceea ce voia să-i facă bărbatul”, a strigat de mai multe ori „Nu! Nu! Nu!, ca şi cum nu voia ceva”, iar la sfârşit s-a auzit un ţipăt: „Aaaa” şi o bufnitură’’, se arata in actele de urmărire penală

Se îmbăta și urina noaptea prin casa

Pentru a strange probe in dosar anchetatorii au perchezitionat telefoanele celor doi. În telefonul Monicăi Cioată s-a găsit un film ce conține scene de groază. Este vorba despre un film care demonstreaza ca uneori Felecanu se îmbăta pana cand nu mai știa ce-i cu el. ‘’Elocventă în acest sens este și filmarea realizată de victimă în timpul conviețuirii cu inculpatul, în care acesta urina pe un dulap din dormitor, în timpul nopții, când se afla și sub influența băuturilor alcoolice. De altfel, consumul de alcool pare să fie cel care este declanșator pentru manifestările agresive verbal și fizic ale inculpatului’’, au arătat judecătorii Curții de Apel, cei care au dispus arestarea lui Felecanu.

A strâns-o de gat și a aruncat-o pe geam

În noaptea în care a murit femeia cei doi s-au intors de la o nuntă care a avut loc la restaurantul Elysium și s-au certat. Au inceput certa la scara blocului cand Monica Cioata i-a inchis lui Felecanu usa in față și au continuat in apartament de unde vecinii au auzit zgomote de mobila izbita. Intr-o editie anterioara in articolul repostat mai jos am arătat ca Monica Cioata a fost stransa de gat și aruncata pe geam de le etajul 6. ‘’Din raportul de medico–legal de necropsie, a rezultat că numita Cioată Monica a fost sugrumată de către autor, aceasta prezentând  echimoze şi excoriații la nivel cervical produse prin loviri prin mijloace contondente sau comprimare prin mijloc contondent (mână)”, agresiuni ce au determinat o stare de semi–conştienţă sau inconştienţă a victimei. Conflictul dintre concubini a fost atât fizic, cât şi verbal, victima prezentând urme de violenţă la nivelul feţei, urme de comprimare cu degetele la nivelul gâtului, cât şi alte violenţe produse prin lovire cu corp dur. De altfel, și pe corpul inculpatului au fost identificate urme ale conflictului. În timpul scandalului, vecinii au auzit zgomote ca și cum persoanele se alergau prin casă, se izbeau de diverse obiecte ori mutau piese de mobilier, iar numita Cioată Monica avea un strigăt de disperare’’, au mai aratat judecatorii.

Urme pe pervaz

Faptul că Felecanu a târât-o până la fereastră in stare de inconștiență dupa care a fost aruncata pe geam este sustinut si de urmele gasite pe pervaz.  ‘’ De pe suprafaţa interioară, suprafaţa exterioară a pervazului şi de pe tocul ferestrei s-au ridicat mijloace materiale de probă. Analizând la microscop microparticulele ridicate, s-a constatat prezenţa unor microurme constând în filament de fibre sintetice, care au acelaşi aspect şi aceeaşi morfologie cu filamentele prelevate pentru comparaţie din dresurile cu care era îmbrăcată numita Cioată Monica, motiv pentru care se trage concluzia că numita Cioată Monica a intrat în contact direct cu pervazul ferestrei, fiind în poziţie culcată cu faţa în jos. În expertiză se concluzionează că evenimentul prin care numita Cioată Monica şi-a pierdut viaţa s-a produs ca urmare a aşezării corpului acesteia cu faţa în jos, orientată spre interiorul camerei şi picioarele în exterior pe marginea ferestrei bucătăriei apartamentului urmată de împingerea corpului spre exterior de către o altă persoană, victima fiind în stare de inconştienţă sau semi conştienţă, în momentele premergătoare evenimentului’’, se arată in actele de urmarire penale.

Felecanu este in continuare arestat preventiv in acest dosar. Monica Cioata era insarcinata.

Avocatul criminal: a strâns-o de gât și inconștientă a aruncat-o pe geam. Expertiza in exclusivitate

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.