Flagrant a la DNA. Constructorul care ia milioane de euro pe an de la UMF in lucrari la vila rectorului

10166
Scripcariu si vila renovata
Scripcariu si vila renovata

@ A platit rectorul UMF Iasi, Viorel Scripcariu pentru lucrarile de reparatii care au avut loc in aceasta vara la vila sa? @ Asa cum am aratat in editia de astazi a saptamanalului 7Iasi (vezi aici intregul articol), vila lui Scripcariu de pe strada Toma Cozm s-a aflat anul acesta in reparatii iar printre firmele care si-au adus contributia se numara si Grup Constructii Est SA, societate care incaseaza annual milioane de euro pentru lucrari de reparatii la UMF Iasi

A platit rectorul UMF Iasi, Viorel Scripcariu pentru lucrarile de reparatii care au avut loc in aceasta vara la vila sa de pe strada Toma Cozma 16B? Ne-am pus aceasta intrebare deoarece pe tot parcursul acestei veri casa lui Scripcariu s-a aflat in permanenta in renovare si, am vazut si fotografiat pe Toma Cozma 16B si masini cu muncitori de la firma Grup Constructii Est SA  societate de constructii care a incheiat in ultimii ani cu UMF contracte de ordinal milioanelor de euro. Asa cum am aratat si in editia de astazi a saptamanalului 7Iasi cu care subsemnatul are o colaborare permanenta o alta firma care a fost implicate in lucrarile de reparatii de la vila lui Scripcariu se numeste Antolari SRL din Pascani. L-am contactat telefonic pe Scripcariu sa-l intrebam ce cautau masinile si muncitorii de la firma Grup Constructii Est SA la vila sa si daca a platit pentru lucrarile de renovare dar a refuzat sa ne raspunda si mai mult decat atat a trecut la amenintari. Scripcariu a negat din start ca masinile si muncitorii de la firma Grup Constructii Est au lucrat si pe Toma Cozma 16B. Asta in conditiile in care detinem fotografii pentru a proba acest lucru. ‘’Cred ca ati vazut gresit. Ar fi bine sa va linistiti!’’, a spus Scripcariu.

 

Dovada a investigatiilor jurnalistice este si faptul ca am fotografiat lucrarile in diferite stadii de executie. Grup Constructii Est lucreaza de ani de zile cu UMF. De exemplu in anul 2017, dupa ce Scripcariu a castigat functia de rector Grup Constructi Est SA a incheiat cu UMF Iasi un contract de 20 milioane lei. Acest contract se deruleaza si in prezent. Exemplele pot continUa, mai multe detalii gasiti in 7Iasi.

Un caz de manual pentru procurorii DNA

O colaborare in privat dintre Scripcariu si Grup Constructii Est SA, firma care lucreaza cu institutia publica UMF il pune pe rector cel putin intr-o situatie de incompatibilitate daca nu de conflict de interese de natura penala. ‘’Prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative’’, se arata in articolul 60 din Legea 161/2003 privind asigurarea transparentei in institutiile publice.

Mai mult decat atat DNA a descoperit mai multe colaborari nocive intre firme de constructii si sefi de institutii publice. Nu sunt putini functionarii publici cu functii de sefi care au fost trimisi in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu deoarece au pretins lucrari de constructii sau de reparatii de la firmele carora le-au incredintat contracte in numele institutiilor pe care le conduceau. Un exemplu in acest sens este trimiterea in judecata a lui Madalin Dumitru, director in Primaria Capitalei.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.