Porumboiu achita 1.000 euro/luna fiului unui procuror DNA. Dosarele de coruptie sunt in lucru

4320

@ Relatia dintre cunosctul arbitru de fotbal Adrian Porumboiu si fostul procuror sef al DNA Iasi Corneliu Marian Gheorghita este veche @ Presa a aratat ca la vremea respectiva DNA Iasi fabrica dosare numai impotriva dusmanilor lui Porumboiu @ Recent, Porumboiu l-a angajat pe fiul lui Gheorghita cu 1.000 de euro pe luna pentru ca acesta sa-l apere in dosarele pe care fostul central le are ”pe rol” tot la DNA Iasi @ Numai ca Porumboiu a refuzat sa mai achite din bani iar avocatul l-a executat silit

Adrian Porumboiu, fostul  arbitru de fotbal,  in prezent afacerist in Vaslui este executat silit de fiul fostului procuror sef al DNA Iasi, Corneliu Marian Gheorghita. Mai exact, Porumboiu a fost obligat zilele trecute de  justitia vasluiana (vezi aici) sa-i achite  lui Bogdan Gheorghita, fiul fostului sef de la DNA nici mai mult  nici mai putin decat 24.000 euro, reprezentand onorariul de avocat de 1.000 euro pe luna de la 13.04.2017 cand a fost incheiat contractul de asistenta juridica si pana la data  de 6.05.2019 cand s-a finalizat. Porumboiu l-a angajat pe Bogdan Gheorghita pentru a-l reprezenta intr-un dosar penal deschis impotriva sa la DNA Iasi inca din 2011 (dupa ce Corneliu Marian Gheorghita a parasit functia de sef al DNA Iasi) dar si intr-un alt dosar civil. Este vorba despre dosarul penal nr. 80/P/2011 care s-a transformat recent printr-o ordonanta de disjungere a procurorului DNA Iasi in dosarul penal nr. 86/P/2018. Contractul de asistenta juridica a expirat recent iar Porumboiu a  refuzat sa mai plateasca banii. De aceea Gheorghita l-a dat in judecata pe Porumboiu si a castigat urmand sa-l execute pentru suma de 24.000 euro.

Porumboiu stapanul anticoruptiei la Iasi

Corneliu Marian Gheorghita a fostul seful DNA Iasi pana in anul 2008. Relatia dintre Gheorghita si Porumboiu a fost deconspirata de presa la acea vreme. La un moment dat masina procurorului Gheorghita  a fost fotografiata in curtea firmelor lui Porumboiu. Cum era si ”firesc” in perioada respectiva Porumboiu nu a avut nici un dosar la DNA Iasi, faptele de coruptie care ii sunt imputate fiind  cercetate dupa  plecarea lui Gheorghita de la conducerea structurii teritoriale anticoruptie. In schimb, concurentii si dusmanii lui Porumboiu au fost  anchetati pe rand de procurorii DNA in frunte cu Gheorghita. Unul dintre acestia este este si cunoscutul om de afaceri Constantin Dulute, patronul Vinicola Averesti din Vaslui.

Un dosar deja clasat

Constatam ca impotriva lui Porumboiu s-au deschis la DNA Iasi cel putin doua dosare penale dar nici unul nu s-a finalizat cu trimiterea in judecata. Recent, ziarul on-line Dezvaluirea.ro a aratat ca DNA Iasi a  clasat dosarul in  care Porumboiu era cercetat deoarece i-ar fi dat mita lui Remus Mitrea, fostul sef al Agentiei de Protectie a Mediului Vaslui . Pentru banii primiti de la Comcereal, Mitrea urma sa elibereze firmei lui Porumboiu autorizatia de mediu nr.47/1.03.2012.  In contractul in baza caruia a primit 100.000 lei, firma lui Mitrea, SC Chriserem Wind SRL  se obliga sa transporte niste cereale pentru Comcereal dar acest lucru a fost prevazut pentru ca cei implicati sa aiba o acoperire. In realitate firma SC Chriserem Wind SRL Vaslui nu a facut nimic pentru banii primiti. Vezi aici intreaga poveste.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.