Baronul Pantazi a confiscat PSD pentru neamuri. Funcțiile împărțite între cuscri și cumetri

1000
Ionut Prodan si Dumitru Pantazi
Ionut Prodan si Dumitru Pantazi

@ În urma unui simulacru de alegeri care au avut loc în urmă cu două zile, Ionuț Prodan, cumătrul lui Pantazi a fost desemnat pe funcția de președinte al organizatiei de tineret PSD Pașcani @ Cuscrul lui Pantazi, Gică Zanet este secretarul general

Democrația din PSD Pașcani se învârte doar în jurul deciziilor clanului Pantazi. Oricât ar munci ceilalți membri de partid aspirând să ocupe la rândul lor unele funcții, ambițiile lor sunt retezate monopolul pus de  ‘’șeful’’ Dumitru Pantazi care-și promovează neamurile. Astfel, în urma unui simulacru de alegeri care au avut loc în urmă cu două zile, pe 9 martie, Ionuț Prodan, cumătrul familiei Pantazi a fost desemnat pe funcția de președinte al organizației de tineret a PSD Pașcani. Funcția era deținută până acum de Adriana Cosău, secretara senatorului Maricel Popa, președintele organizației judetene a PSD. Potrivit unor surse aceasta ar fi fost determinata sa se dea la o parte pentru a-i face loc cumatrului lui Pantazi. Ionuț Prodan este cumătrul lui Bogdan Pantazi. Fiul lui Dumitru Pantazi i-a botezat lui Prodan. Acesta din urmă deține o firmă de termopane care în ultimii ani a realizat o serie de lucrări la obiective din subordinea Consiliului Local. Pentru a evita o situație de incompatibilitate, fiind și ales local, firma lui Prodan a realizat aceste lucrări prin subcontractare de la firmele unor amici. Dumitru Pantazi, fostul primar al municipiului Pașcani este președinte al PSD Pașcani iar cuscrul său Gică Zanet este secretarul organizației. Deci, PSD Pașcani este controlat total de o mare familie fericită, familia Pantazi.

Pantazi si dosarele de corupție

Dumitru Pantazi, în vârstă de 70 de ani a fost viceprimar timp de trei mandate in perioada răposatului Neculai Rățoi dupa care a ocupat functia de primar timp de două mandate. Recent, Pantazi și-a anuntat candidatura pentru un nou mandat de primar, în condițiile în care in anul 2021, pășcănenii abia au asteptat să scape de el alegându-l pe liberalul Marius Pintilie și asta deoarece realizarile înregistrate de Pantazi în beneficiul orașului erau invers proportionale cu prosperitatea firmei familiei Agrocomplex Lunca Pascani. De altfel, din cauza unor afaceri ale Agrocomplex Lunca, închirierea unei suprafețe de 60 ha in ‘’cuva Pașcani’’ în perioada în care era viceprimar, Pantazi a fost trimis în judecată pentru corupție. Beneficiind de ultimele modificari ale Codului Penal,  privind redefinirea infractiunii de abuz in serviciu, modificari promovate si votate de PSD, Pantazi a fost achitat definitiv în acest dosar. Acesta a mai fost trimis în judecată tot de DNA într-un dosar privind emiterea unei autorizații de construire dar a fost de asemenea achitat.

„Am aflat la DNA ca sunt probleme”. Marturie soc a primarului din Pascani in fata judecatorilor

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.