Uluitor! Seful Politiei infiintase de 5 ani o plantatie de cannabis cu sistem de irigatii

2150

@ Publicam detalii din dosarul politistului Cristian Danu cel care a fost condamnat la 5 ani si 9 luni de inchisoare pentru trafic de droguri @ Astfel, inca din anul 2014 Danu Cristian infiintase o cultura de canabis in satul Deleni din judetul Vaslui iar politistul realizase un sistem de irigatii si se ocupa personal de cresterea plantelor @ In tot acest timp sefii si colegii sai nu au stiut nimic @ „Inculpatul Danu Cristian a adus în zona plantatiei furtunuri de apa si bransamente, si astfel inculpatii au construit un sistem de irigatii, reusind sa traga apa printr-un furtun dintr-un iaz aflat la aprox. 70 de metri, pentru a asigura apa necesara plantelor”, au constatat judecatorii @ In 2017 cand a fost angajat in Politie era traficant de droguri

Detalii increibile au iesit la lumina zilele recent dupa ce magistratii Tribunalului Vaslui au motivat sentinta prin care l-au condamnat pe politistul Cristian Danu, adjunctul sefului de post din Raducaneni si logodnica sa pentru trafic de droguri. Astfel, constatam cu stupoare de Danu se ocupa de trafic de 5 ani, din anul 2014 fiind prins abia in 2019. „Începand cu anul 2014, inculpatul Danu Cristian a luat decizia de a cultiva cannabis, în scopul vanzarii, ajungand de la a cultiva 5 seminte de cannabis în anul 2014, la cultivarea a circa 200 plante, în anul 2018”, se arata in sentinta.

Mai mult decat atat pana a fost prins nimeni nu a aflat nimic in conditiile in care Cristian Danu a mutat cultura de cannabis de mai multe ori in locatii diferite din comuna Deleni, judetul Vaslui. Acesta a fost ajutat de un taran din Deleni pe nume Gheorghe Rapa si de logodnica sa Diana Lacramioara Munteanu. „În perioada 2014-2018, inculpatul Danu Cristian , ajutat de Rapa Gheorghe , au mutat de mai multe ori locul unde era înfiintata cultura de cannabis, în zone apropiate satului Deleni si în care inculpatul Rapa Gheorghe putea ajunge usor, pentrui a se ocupa, în lipsa inculpatului Danu Cristian de îngrijirea plantelor de cannabis”, au mai constatat judecatorii.

Gradina de cannabis intr-o poienita

Astfel, procurorii au mai constatat ca Danu se ocupa personal de ingrijirea plantelor. In anul in care a fost prins a decis sa mute plantatia intr-un loc ascuns, intr-o poienita, ferit de ochii lumii. „Cei doi inculpati au înfiintat o cultura de cannabis pe un teren din apropierea satului Deleni, corn. Deleni, jud. Vaslui, intr-o poienita de forma patrata, cu dimensiunile de aprox. 15m x 15m, care era împrejmuita aproape ermetic de un gard natural viu format din arbusti, accesul si vizibilitatea fiind îngreunate, asigurandu-se astfel conspirativitatea activitatii infractionale. În apropierea locului respectiv se afla totodata un iaz, din care inculpatii puteau sa asigure apa necesara plantelor de cannabis”, au aratat judecatorii.

Politistul a facut sistem de irigatii pentru cannabis

langa un iaz de unde lua apa pentru a uda plantele. Danu a amenajat si un sistem de irigatii pentru plantatia sa de cannabis. „Inculpatul Danu Cristian a adus în zona plantatiei furtunuri de apa si bransamente, si astfel inculpatii au construit un sistem de irigatii, reusind sa traga apa printr-un furtun dintr-un iaz aflat la aprox. 70 de metri, pentru a asigura apa necesara plantelor. Cei doi au hotarat ca inculpatul Rapa Gheorghe sa ude plantele cand avea timp, iar inculpatul Danu Cristian urma sa vina periodic în satul Deleni, dupa amiaza sau cand îsi lua concediu”, se mai arata  in sentinta.

Capcana: prins cu un colet cu sare iodata.

Trebuie sa  reamintim ca Danu  nu vindea numai cannabis. De altfel, in luna august anul acesta  acesta a fost prins in flagrant in timp ce ridica un colet cu droguri. Investigatiile au scos la lumina faptul ca acesta a comandat si a primit in mai multe randuri colete de droguri din strainatate (Ecstasy, Ketamina etc). Ultimul colet comandat de Danu a fost interceptat de procurorii DIICOT. Acesta comandase de pe Darknet din Belgia,  168,7 grame de Ketamina, un drog de mare risc. Avand un mandat de la judecatori, DIICOT a inlocuit ketamina cu sare  iodata si a  decis sa-l prinda in flagrant pe Danu in timp ce receptiona coletul. „S-a procedat la substituirea cantitatii de drog de risc cu cantitatea similara, de 168,7 grame de sare iodata alimentara de masa extrafina, fiind autorizata livrarea supravegheata iar la data de 31.01.2019, plicul a fost re-introdus în circuitul postal. In jurul orelor 09:50, martora G. E. factor postal in cadrul Oficiului Postai Zizinca, l-a contactat telefonic pe inculpatul. Rapa Gheorghe si l-a anuntat despre sosirea coletului. In jurul orelor 10:26, Rapa Gheorghe a intrat in sediul Postei Romane din Zizinica comuna Deleni, unde a prezentat cartea de identitate, a ridicat coletul. In jurul orelor 10:31, î n momentul în care Rapa Gheorghe a iesit din curtea oficiului postal, lucratorii de politie judiciara l-au imobilizat. Rapa Gheorghe l-a indicat pe Danu Cristian ca fiind destinatarul real al coletului, despre care nu avea cunostinta ce contine”, au mai constatat jdecatorii.

Prins dupa ce a luat coletul

Gheorghe Rapa a decis sa coopereze cu politistii. Acesta a vorbit la telefon cu Danu si i-a spus ca a sosit coletul. Seara, la ora 23.00 in aceiasi zi Danu s-a dus la  domiciliul lui Rapa si a luat coletul fara sa banuiasca ca  va  fi oprit de politia judiciara la iesirea din localitatea Deleni la mai putin de 500 m de locuinta din care preluase ”marfa”.  „In portiera din partea stanga a autoturismului, în sertarul destinat depozitarii obiectelor, a fost gasita o punga transparenta lipita cu scotch transparent, ce contine o substanta pulverulenta de culoare alb, asemanator cu o sare fina, despre care inculpatul Danu Cristian a declarat verbal, la momentul depistarii, faptul ca a luat-o de la inculpatul Rapa Gheorghe insa nu stie cu exactitate ce contine . Punga gasita asupra inculpatului este cea care a fost introdusa de catre lucratorii de politie judiciara cu ocazia activitatii de substituire a drogurilor”, au aratat magistratii vasluieni.

Ce trei au fost condamnati in luna octombrie a.c (vezi aici).

A lucrat pe vase de croaziera

Inainte sa se angajeze in Politie in 2017, in perioada anilor 2003- 2011, Danu a lucrat pe vase de croaziera ca si supervizor cazino, ulterior ca si asistent manager si a vizitat mai multe tari, respectiv: Canada, S.U.A., Mexic, Bahamas, Franta, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Germa nia, Rusia, Olanda, Spania, Italia, Grecia, Turcia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, India, Africa de Sud, Namibia, Brazilia, Columbia, Panama. Pe unul din aceste vase de croaziera si-a cunoscut si logodnica.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.