Afacere imobiliară, încheiată cu un şantaj! Director de firmă din Iaşi, ameninţat să achite comisionul „de şmecher” (EXCLUSIV)

2129
limite-bani
limite-bani

@ O afacere imobiliară s-a încheiat cu un şantaj, potrivit procurorilor @ Aşadar, un director de firmă din Iaşi ar fi fost ameninţat să achite un comision @ În urma incidentului, doi indivizi au fost pedepsiţi definitiv de judecătorii ieşeni

O afacere imobiliară s-a încheiat cu un şantaj, potrivit procurorilor ieşeni. Astfel, un director de firmă din Iaşi ar fi fost ameninţat să achite un comision. Recent, în urma incidentului, doi indivizi au fost pedepsiţi definitiv de judecătorii ieşeni.

„Instanta respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpaţii Nicu Sebastian Tudose şi Ioan Alioşa Sorocan împotriva sentinţei penale din 14 ianuarie 2022, pronunţată de Judecătoria Iaşi. Definitivă”, au precizat la finele săptămânii trecute judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi.

Afacere imobiliară, încheiată cu un şantaj!

Amintim că magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat pe Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose la câte 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj. Procesul celor doi indivizi, Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose, a început pe 13 octombrie 2017. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată sub acuzația de șantaj. Mai exact, aceștia l-ar fi șantajat pe un ieșean, directorul unei societăți comerciale.

„Pe 29 februarie 2016, la punctul de lucru al unei firme din municipiul Iași s-au prezentat inculpații Tudose Nicu Sebastian și Sorocan Ioan Alioșa, care au pretins prin constrângere de la persoana vătămată C.B. suma de 1.000 de euro, cu titlu de comision pentru intermedierea unui contract de vânzare-cumpărare, în caz contrar urmând să suporte o serie de consecințe nefaste pentru sine.

Pe 10 martie 2016, inculpatul Sorocan a apelat-o telefonic pe persoana vătămată, solicitându-i din nou suma cu titlu de comision, în caz contrar având de suferit. Pe 5 aprilie 2016, persoana vătămată a fost apelată telefonic de inculpatul Tudose, care i-a cerut un DVR (digital video ricorder) și 4 camere video în schimbul încetării amenințărilor realizate de inculpatul Sorocan”, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

 

Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose, acuzaţi de şantaj

 

Oamenii legii au mai spus că, pe 29 februarie 2016, Ioan Alioşa Sorocan şi Nicu Sebastian Tudose au mers la sediul firmei, unde au discutat cu victima, directorul societății respective. Cei doi i-au cerut bani.

„Întrucât persoana vătămată nu știa despre ce este vorba, inculpatul s-a prezentat ca fiind noul lui creditor și direct interesat de obținerea sumei de 1.000 de euro cu titlu de comision. Din pricina fricii, ca să nu se comită asupra sa o infracțiune contra integrității corporale, persoana vătămată a acceptat remiterea sumei de bani, precizând că o poate înmâna în termen de o lună.

Deși inculpatul nu a rostit amenințări directe, folosindu-se de sintagme generale, precum: „Cum rezolvăm problema?”, „O să ai de-a face cu mine!”, din întreaga desfășurare a incidentelor rezultă că cererea realizată de cei doi inculpați a fost adresată în aşa fel încât să-i cauzeze persoanei vătămate o stare de temere. Deși persoana vătămată nu cunoștea numele inculpatului Sorocan, știa despre acesta că este bodyguard-ul inculpatului Tudose”, au adăugat procurorii ieșeni.

Ulterior, patronul de firmă ar fi fost contactat din nou, cerându-i-se să achite un „comision de șmecher” pentru un apartament pe care l-ar fi achiziţionat el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.