Un afacerist suspectat de fraudă speră să-i înduplece pe judecători! Uite ce a cerut Viorel Zlate! FOTO

523
Lucian Zlate
Lucian Zlate

@ Un afacerist ieşean suspectat de fraudă vrea să îi înduplece pe magistraţi @ Astfel, Viorel Zlate speră să-i convingă pe judecători să îi ridice controlul judiciar

Un afacerist ieşean suspectat de fraudă vrea să îi înduplece pe magistraţi. Viorel Zlate speră să-i convingă pe judecători să îi ridice controlul judiciar. Urmează ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi să decidă în ce priveşte plângerea împotriva controlului judiciar formulată de Zlate.

Tribunalul Iaşi va hotărî care va fi termenul de judecată a acestei plângeri împotriva controlului judiciar.

Acuzaţii de fraudă într-un dosar al Parchetului European

Afaceristul ieşean Viorel Zlate şi tatăl său, Vasile Zlate, au intrat recent în atenţia anchetatorilor. Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar este vorba despre suspiciuni de folosire de acte false în vederea obținerii de fonduri europene și de spălare de bani. Ancheta Parchetului European ar viza două proiecte europene derulate firmele lui Zlate.

Ar fi vorba despre un proiect finalizat în anul 2020 având ca titlu „Înființare departament cercetare metode inovative de tratare ale afecțiunilor aparatului neuro-locomotor”. Valoarea totală a proiectului a fost de 33.657.942 de lei, valoarea totala eligila – 25.519.376 de lei si valoarea eligibila nerambursabila din FEDR – 15.184.029 de lei. Acest proiect a fost derulat de International Modeling Company SRL, administrată de medicul Lucian Obreja.

Celălat proiect a fost derulat începând cu iunie 2018, de SC Zentahub SRL (fostă Ova General Construct SRL), administrate de Lucian Zlate, proiectul având o valoare 17.223.043 de lei.

Anchetatorii ieşeni au descoperit nereguli

Oamenii legii susţin că, în timpul derulării proiectelor, dar și după finalizarea acestora, organismele de control ar fi descoperit mai multe nereguli.

În urma unui control s-a stabilit că o parte din aparatura ar fi fost cumparata la suprapreț. De asemenea, anchetatorii ar mai fi descoperit şi alte nereguli. Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, Vasile şi Viorel Zlate au fost puşi sub control judiciar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.