Atentie! Bacterii din fecale in apa pe care o beau mii de ieseni. Document

6895

@ Dezvaluirea.ro prezinta in exclusivitate rezultatele unor analize de laborator realizate pentru cel mai frecventat izor de apa din apropierea Iasului, izvorul din satul Pietrarie comuna Barnova @ Analizele au aratat ca  apa acestui izvor continte patru tipuri de bacterii din fecale si anume  bacterii coliforme,  escheria coli si clostidrium perfringens @ „Aceasta apa nu este buna de baut, poate provoca tulburari digestive grave”, a spus medicul infectionis Carmen Dorobat, directorul Spitalului de Boli Infectioase

 

 

Unii ieseni se lauda ca merg foarte des cu masina sa-si faca aprovizionarea cu apa de baut de la acest izvor. In plus, unii se lauda ca pun si muraturi folosind aceasta apa si astfel devin mai gustoase. Vara se poate vedea zilnic un rand lung de ieseni care asteapta sa ia apa de la acest izvor. Vorbim despre izvorul din satul Pietrarie comuna Barnova, una din cele mai frecventate surse de apa. Cei care folosesc apa de la acest izvor vor fi dezamagiti sa afle ca de ceva vreme aceasta apa este contaminata cu bacterii din fecale. Acest lucru s-a constatat in urma unor analize de laborator efectuate recent de ApaVital. Prezentam in fotocopie buletinul de analiza, document care arata ca apa de la izvorul din Pietrarie contine trei tipuri de bacterii din  fecale si anume anume  bacterii coliforme,  escheria coli si clostidrium perfringens. „Proba supusa incercarilor nu corspunde Legii nr.458/2002 privind calitatea apei fecale. Apare o usoara poluare fecala”, este concluzia la care au ajuns specialistii laboratorului ApaVital.

Medic: „Nu este buna de baut”

Am contactat-o telefonic pe prof.dr. Carmen Dorobat, specialist in bol infectioase, managerul Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva. I-am spus ca buletinul  de analize vorbeste despre prezenta celor trei tipuri de bacterii enumerate mai sus. „Aceasta apa nu este buna de baut. Poate provoca tulburari digestive grave. Probabil ca in zona exista un circuit necorespunzator in ceea ce priveste apele menajere si reziduale”, a spus Carmen Dorobat.

Astfel, specialistii cred ca in amontele acestui izvor exista niste WC-uri in curte sau niste fose neetanse care permit infiltrarea apelor uzate in panza de apa freatica.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.