Dosar penal pentru cel mai înalt turn din Copou. Azimut: penthouse ridicat ilegal

7409
Azimut Copou in constructie-
Azimut Copou in constructie-

@ Complexul imobiliar Azimut Copou, dezvoltat de compania Inamstro nu respectă autorizația de construire emisă de municipalitate și in consecința Inspectoratul de Stat în Constructii a dispus oprirea lucrărilor

Probleme mari la noul complex imobiliar Azimut Copou dezvoltat de compania Inamstro. Inspectoratul de Stat în Construcții a depus plângere penală după ce firma de constructii ( SC Kaunu SRL cu acelasi sediu social ca și Inamstro pe aleea Mihail Sadoveanu nr.59F) a refuzat să se supună ordinului de sistare a lucrărilor. Totul a început cu un control realizat de Inspectoratul de  Stat în Construcții pe data de 23 martie a.c. Cu această ocazie s-a constatat că au fost executate unele lucrări de construcții ilegale, fără autorizație. Astfel, cladirea trebuia sa aibă doua subsoluri si acum are numai unul, a fost modificata arhitectura interioara și exterioară și s-a construit un etaj in plus. Constatând toate acestea Inspectoratul de Stat în Constructii a dispus sistarea lucrarilor. Însă, pe data de 26 iunie a.c.Inspectoratul de Stat in Construcții a realizat un nou control si a constatat că beneficiarul si firma de constructii nu au respectat ordinului de sistare a lucrarilor motiv pentru care zilele trecute a fost inaintata o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Iași. S-a constatat incalcarea articolului 24 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor în construcții. Legea prevede o pedeapsa de pana la 3 ani de inchisoare pentru savarșirea acestei infractiuni.

Ce spune municipalitatea

Si serviciul de control urbanism din cadrul Politiei Locale a verificat proiectul constand aceste nereguli. Politia Locala a decis de asemenea sistarea lucrarilor dispunand in acelasi timp intrarea in legalitate. ‘’Am facut si noi verificari si am constatat neconformități. Noi am dispus intrarea în legalitate dar până in prezent nu s-a emis o noua autorizatie si de aceea Inspectoratul de Stat în Constructii a decis sa ia astfel de masuri’’, a spus primarul Mihai Chirica. Potrivit autorizației de construire nr.163/20.02.2020, Inamstro putea sa ridice o cladire cu regim de înălțime doua subsoluri si 11 etaje. Am solicitat un punct de vedere de la Inamstro dar nu am primit.

Investiții „la înălțime”! PRO pentru un Penthouse in Azimut Copou Iași

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.