Procurorul infractorilor: golanii scapă, nevinovații trimiși în judecată. Afacerist ieșean achitat de instanță

1354
procuror Dan Blanaru-Campulung Moldovenesc
procuror Dan Blanaru-Campulung Moldovenesc

@ Este vorba despre procurorul care a trimis în judecată pe denunțătorul unor tăieri ilegale de lemne și i-a iertat pe hoți @ Zilele trecute a fost achitat de judecători omul de afaceri ieșean Lucian Zlate, trimis în judecată în mod abuziv pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis, de Dan Blanaru, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc

Procurorul care scapă infractorii și trimite în judecată oameni nevinovați a comis-o din nou. Zilele trecute, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv (vezi aici) pe omul de afaceri ieșean, Lucian Zlate, trimis în judecată în mod abuziv de procurorul Dan Blanaru, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Lucian Zlate a fost trimis în judecată de procurorul Dan Blanaru, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere iar acum judecătorii Înaltei Curți au constatat că afaceristul ieșean nu a săvârșit nicio infracțiune. Lucian Zlate avea dreptul să conducă autovehicule în momentul în care a fost oprit din nou de poliție și inculpat de Blanaru dar acest procuror nu a vrut să țină cont de adevăr.

Lucian Zlate
Lucian Zlate

Totul a pornit de la o eroare a Poliției

Totul a început la data de 25.11.2007 când Lucian Zlate a fost oprit la Vaslui pe motivul că a depășit viteza în localitate. Polițistul a sustinut că Lucian Zate circula cu o viteză de 129 km/h in localitate. Lucian Zlate i-a spus polițistului că nu avea această viteza în localitate ci în afara localității. Acesta fusese măsurat într-o zonă aflată înaintea indicatorului de intrare în localitate. Lucian Zlate a contestat in instanță, a demonstrat că are dreptate și a câștigat. La momentul în care a fost oprit de polițistul din Vaslui, Lucian Zlate nu avea permisul asupra sa, deci nu i s-a putut reține. Însă, imediat ce a primit procesul verbal de contravenție, a depus contestația la instanța și cu certificatul de grefă s-a dus la Poliția Rutieră Iași, instituție care nu a operat în sistem faptul că procesul verbal a fost contestat, situație ce îi reda dreptul de a conduce autovehicule. Problema este că în perioada în care s-a judecat la Judecătoria Vaslui contestația împotriva procesului verbal de contravenție Lucian Zlate a fost oprit din nou de Poliție. Deși încerca să le explice că are dreptul să conduca deoarece a contestat procesul verbal de la Vaslui, polițiștii care l-au oprit i-au deschis dosare penale pentru conducere fără permis. Vorbim de 40 de dosare penale, care s-au închis în proporție de 90 la sută deoarece procurorii și-au dat seama ca este o eroare și că Zlate, avea dreptul să conducă. Numai Blanaru a refuzat să vadă realitatea și a continuat să-I faca dosare pentru conducere fără permis.

Procurorul care s-a făcut frate cu hoțul s-a pus pe capul unui afacerist ieșean. Magistrat reclamat pentru abuz

Constantin MAZILU

1 COMENTARIU

  1. Oare ce dracu face SRI, DIPI, DIICOT, DNA, nu il pot ” lucra „pe golanul asta de procuror ??? bagatii la greu microfoane , ca aveti tehnica noua, cacalau ! Filati golanul, 24 de ore din 24 de ore, sa stiti tot si trebuie sa cada pana la urma !! Sau paote vreti sa trimita FBI , madam kavalek, sa il lucreze ei ??????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.